Iohannis și Juncker, AVERTISMENT comun pentru PSD. Ultimă ORĂ

Narcis Popa |
Data publicării:

Jean Claude Juncker și Klaus Iohannis s-au întâlnit astăzi la Palatul Cotroceni, acolo unde au răspuns întrebărilor jurnaliștilor. Amândoi au reiterat avertismentul pentru PSD în privința legii amnistiei.  

Juncker a fost întrebat ce a vrut să spună prin mesajul de respectare a statului de drept pe care l-a transmis seara trecută la Ateneu pentru Guvernul PSD al României. Iată ce a răspuns Juncker:

"Am vrut să reamintesc regulile europene. Este vorba despre respectarea absolut necesară a statului de drept. Am spus că Europa este făcută din compromisuri, dar nu trebuie făcute compromisuri pe aspecte esențiale. Efectele ar putea fi negative, dacă s-ar acorda o amnistie așa cum comentează unii din România. Ar fi cu siguranță un pas înapoi," a spus Jean Claude Juncker.

Iată completarea pe care a avut-o Klaus Iohannis: 

"Știți foarte bine că pentru mine statul de drept din România nu este negociabil. Voi rămâne mereu la această opinie. Discuția pe legile Justiției și pe Coduri este una complicată care se poartă de doi ani deja și sper să existe la toți implicații înțelepciunea necesară care să ducă la un final conform nu numai cu așteptările mele, ci și cu cele ale românilor, cu cele ale GRECO și ale Comisiei de la Veneția. Nu putem să construim în România un sistem de justiție care nu este compatibil cu celelalte sisteme din Europa. Ne-am dorit să fim parte al unui spațiu de valori, al UE și vrem să fim acolo. Nu am de gând să fac rabat de la aceste valori și principii," a spus președintele României.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel