Iohannis își începe vizita în SUA, la Adunarea Generală a ONU. Va participa la recepția oferită de Trump

presidency.ro
presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis își începe astăzi vizita în SUA, la New York, unde va conduce delegația României la a 74-a sesiune a Adunării Generale a ONU. În cursul zilei, șeful statului va participa la recepția tradițională oferită de președintele SUA Donald Trump și Prima Doamnă.

Șeful statului participă, marți, de la 16.00, ora României, la deschiderea segmentului la nivel înalt al celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.

Klaus Iohannis va fi prezent, de la 1.00, ora României, la recepţia oferită de Uniunea Europeană în onoarea șefilor de delegații, iar de la 1.40, ora României, va participa la recepţia tradiţională oferită de preşedintele SUA Donald Trump şi Prima Doamnă în onoarea șefilor de delegaţii.

Participarea președintelui Iohannis la a 74-a sesiune a Adunării Generale a ONU „va constitui o bună oportunitate pentru reiterarea angajamentului țării noastre față de guvernanța multilaterală în gestionarea principalelor provocări globale, precum și evidențierea rezultatelor înregistrate de România în favoarea multilateralismului pe durata exercitării Președinției Consiliului Uniunii Europene", a transmis Administrația Prezidențială.

 

Iohannis susține o declarația națională în plenul Adunării Generale

 

Potrivit sursei citate, „tema actualei sesiuni a Adunării Generale este - Stimularea eforturilor multilaterale pentru eradicarea sărăciei, educația calitativă, acțiune climatică și incluziune-. Cea de-a 74-a sesiune a Adunării Generale a ONU debutează la 17 septembrie a.c. și are o durată de un an, segmentul de dezbateri generale la nivel înalt fiind cel mai important eveniment anual de diplomație multilaterală".

Președintele, în calitate de șef al delegației României, va susține miercuri, 25 septembrie, și o declarația națională în plenul Adunării Generale, în a doua zi a segmentului la nivel înalt al dezbaterilor generale.

"Președintele României va participa, de asemenea, la Forumul Politic la Nivel Înalt (High Level Political Forum) pe tema „Accelerarea implementării Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă". Președintele Klaus Iohannis va susține tot miercuri, 25 septembrie a.c., o intervenție în cadrul sesiunii tematice ,,Leaders Dialogue 5 – Partnerships for Sustainable Development", care se va desfășura între 15:00-16:00 (ora locală). Forumul este primul summit ONU dedicat Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, după adoptarea Agendei 2030 în septembrie 2015. În cadrul Forumului, șefii delegațiilor naționale vor evalua progresele în implementarea Agendei 2030 și vor trasa coordonatele următorului ciclu de patru ani, crucial pentru realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă până în anul 2030", conform sursei amintite.

 

Klaus Iohannis, o serie de întâlniri bilaterale

 

Administrația Prezidențială arată că „participarea la Forum este o oportunitate pentru România de a prezenta progresele la nivel național în vederea implementării Agendei, inclusiv rolul regional asumat prin organizarea unor evenimente care să promoveze parteneriate regionale în acest scop. Totodată, vor fi prezentate experiența și bunele practici pentru a spori eficacitatea, responsabilitatea și caracterul participativ în realizarea progreselor la toate nivelurile privind îndeplinirea Agendei 2030".

Programul vizitei care se va încheia joi mai cuprinde o serie de evenimente formale consacrate în programul fiecărui segment de nivel înalt al Adunării Generale ONU.

„Participarea la recepția de bun-venit oferită de Secretarul General al ONU în onoarea șefilor de delegații, la recepția oferită de Președintele Consiliului European, Prim-Vicepreședintele Comisiei Europene și Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, precum și la recepția oferită de Președintele Statelor Unite ale Americii, domnul Donald Trump, cu prilejul celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite În marja participării la Adunarea Generală a ONU, Președintele României va avea și o serie de întâlniri bilaterale, detalii despre acestea urmând să fie comunicate ulterior”, conchide sursa menționată.

Și Viorica Dăncilă efectuează o vizită în SUA.

 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy