Iohannis: "Este foarte indicat ca preşedintele să cunoască măcar o limbă de circulaţie"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Candidatul PNL la alegerile prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis, a afirmat, marţi, că este foarte indicat ca şeful statului să cunoască o limbă de circulaţie internaţională. 

"Pe mine m-a ajutat. (...) Este important. În Consiliul European nu toată lumea vorbeşte limbi străine, ca să nu umblăm cu un mit, dar este destul de anevoios să discuţi (...) prin intermediul traducătorului, se pierde mult din substanţă. Cred că este foarte indicat ca preşedintele să cunoască măcar o limbă de circulaţie", a spus Iohannis, la dezbaterea cu jurnalişti şi reprezentanţi ai societăţii civile desfăşurată în aula BCU, potrivit Agerpres.

El a luat întrebări din partea studenţilor care au participat la eveniment şi le-a transmis tinerilor că merită să rămână în ţară.

"Merită să rămâneţi în ţară, dar sunt perfect de acord că este bine venit un stagiu afară. Am fost dintotdeauna adeptul rămânerii aici. (...) La mine este o decizie conştientă şi îmi pare bine că am rămas", a spus Iohannis.

El a menţionat că în domeniul educaţiei trebuie să se meargă pe meritocraţie.

Şeful statului a mai spus că poartă discuţii cu ministrul Educaţiei cu privire la îmbunătăţirea sistemului de învăţământ.

La întrebarea unui student, el a spus că nu se consideră un "preşedinte de tranziţie, ci de construcţie".

La solicitarea unuia dintre jurnaliştii prezenţi, premierul Ludovic Orban i-a adresat şefului statului o întrebare, şi anume cât crede că va obţine la alegerile de duminică.

"Eu sunt convins că voi obţine toate voturile românilor care vor să fiu eu preşedinte", a răspuns Iohannis.

La final, el a făcut o promisiune: "Vă promit că dacă voi câştiga al doilea mandat vin aici şi discut cu studenţii şi opiniei publice că voi avea mai multe dezbateri".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel