Iohannis, după vizita la Irpin: "Fără cuvinte pentru a descrie tragedia umană și distrugerile. Toți autorii ruși să fie trași la răspundere"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Klaus Iohannis s-a declarat impresionat de tragedia umană și de distrugerile pe care le-a văzut în cadrul vizitei efectuate, joi, la Irpin. Șeful statului se află în Ucraina, într-o vizită în care s-a alăturat celor trei lideri europeni, președintele Franței, Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și premierul italian Mario Draghi. 

Președintele României, Klaus Iohannis, a ajuns, joi, la Irpin, în Ucraina, unde spune că nu are cuvinte pentru a descrie tragedia umană de neimaginat și distrugerile pe care le-a văzut.

„Fără cuvinte pentru a descrie tragedia umană de neimaginat și distrugerile oribile pe care le-am văzut astăzi (joi - n.r.) în Irpin. Îmi reînnoiesc ferm apelul pentru ca toți autorii ruși să fie trași la răspundere de justiția penală internațională, pe care România o susține pe deplin”, transmite Klaus Iohannis, pe Twitter.

klaus-iohannis-vizita-in-ucraina-alturi-de-emmanuel-macron--olaf-scholz-si-mario-draghi

Klaus Iohannis se află la Kiev. Președintele României vizitează Ucraina alături de Macron, Olaf Scholz și Mario Draghi 

 

Președintele Klaus Iohannis a ajuns la Gara din Kiev. El se alătură celor trei lideri europeni, președintele Franței, Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și premierul italian Mario Draghi. Liderii vor avea convorbiri, urmate de o conferință de presă.

Șeful statului român se alătură delegației celor trei lideri europeni: președintele Franței, Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și premierul italian Mario Draghi.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și de premierul italian Mario Draghi au ajuns, joi dimineața, la Kiev, după ce au călătorit circa 12 ore cu trenul, din Polonia.

Klaus Iohannis s-a alăturat după ce a urmate un alt traseu.

Volodimir Zelenski urmează să îi primească pe liderii europeni la Palatul Maryinsky, sediul președinției, pentru discuții considerate cruciale înaintea summitului UE din 23-24 iunie. O conferință de presă este programată după-amiezii, apoi în program este un „prânz privat” târziu.

"La Kiev astăzi, împreună cu colegii mei europeni Cancelarul Olaf Scholz, președintele Emmanuel Macron și Premierul Mario Draghi pentru a ne arăta sprijinul puternic și solidaritatea deplină cu președintele Zleensy și cu poporul ucrainean. Această agresiune ilegală a Rusiei trebuie să înceteze!", a scris președintele pe Twitter.

Președintele Klaus Iohannis a ajuns, joi dimineață, la Gara din Kiev. El s-a alăturat celor trei lideri europeni, președintele Franței, Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și premierul italian Mario Draghi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel