Iohannis, discuție telefonică cu Dăncilă. ULTIMĂ ORĂ

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Președintele Iohannis și premierul Viorica Dăncilă au avut o convorbire telefonică.

Potrivit Digi 24, tema discuției a fost viitorul comisar european român, în condițiile în care Corina Crețu, care a deținut portofoliul de politică regională al Executivului comunitar, a devenit europarlamentar.

În viitoarea structură a Comisiei Europene, reprezentantul României ar putea prelua energia, mediul, transporturile sau politica de vecinătate. În orice caz, acest lucru va fi cunoscut cu exactitate abia la jumătatea lunii, atunci când Ursula von der Leyen, nominalizată de Consiliul European pentru șefia Comisiei, va fi votată în Parlamentul European.

În acest context, premierul Viorica Dăncilă i-a trimis o scrisoare lui Jean-Claude Juncker, președintele în funcție al Comisiei Europene, și așteaptă un răspuns la începutul săptămânii viitoare. Reprezentanții României au propus ca, în cazul în care se acceptă propunerea de comisar interimar, acesta să nu mai încaseze salariu și după terminarea mandatului, așa cum este procedura.

Viorica Dăncilă a declarat că liderii PSD au votat în unanimitate, în cadrul ședinței CEx, ca PSD să nu propună deja un comisar european plin, ci unul interimar, în persoana fostului europarlamentar Ioan Mircea Pașcu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel