Iohannis, despre neinvitarea lui Dăncilă la Summitul de la Sibiu: „Noi ne întâlnim aici ca să lucrăm la un lucru foarte important”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Președintele Klaus Iohannis spune că premierul Viorica Dăncilă nu poate fi invitată la Summitul de la Sibiu deoarece reprezentantul României în Consiliul European este președintele țării, iar la summit nu vor fi „evenimente strict protocolare la care lumea ar sta și ar pierde vremea”. 

Klaus Iohannis a fost întrebat astăzi la Sibiu de ce nu a invitat-o pe Viorica Dăncilă la lucrările Consiliului European la Summitul de la Sibiu, el afirmând că nu este nici rea-voință și nici rea-credință, ci pur și simplu acolo este locul președintelui în Consiliul European, potrivit HotNews.ro.

Citește și Summit UE, Sibiu. Klaus Iohannis, MESAJ de ULTIMĂ ORĂ

„Fiecare stat are un singur reprezentant, iar arhitectura constituțională a României este de așa natură că reprezentantul României în Consiliul European este președintele țării, în cazul acesta eu. La Sibiu vor fi întâlniri numai în format de Consiliul European, nu este prevăzută nicio manifestare în alt format. Noi facem invitații pentru Consiliul European doar președintelui Parlamentului European, care vine în deschiderea Consiliului European și face o prezentare, atât. Este cutuma la Consiliul European.

Citește și Traian Băsescu, despre neinvitarea Vioricăi Dăncilă la Summitul de la Sibiu: „Oameni buni, nici nu va fi invitată"

Aceste invitații le face președintele Consiliului European, care este domnul Tusk, în consecință toată discuția este una puțin artificială și izvorâtă din faptul că nu se cunoaște prea bine arhitectura constituțională a României. Nu este nicio rea-voință, nicio rea-credință, pur și simplu aici este locul președintelui în Consiliul European și noi ne întâlnim aici ca să lucrăm și să lucrăm la un lucru foarte important: la agenda strategică pentru următorul mandat al instituțiilor europene”.

Citește și Dăncilă, despre PARTICIPAREA la Summitul de la Sibiu

El a mai spus că la summit „nu sunt prevăzute evenimente strict protocolare la care lumea ar sta și ar pierde vremea”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel