Iohannis, declarații de ULTIMĂ ORĂ la Palatul Cotroceni. LIVE TEXT+UPDATE

Klaus Iohannis - Administratia Prezidentiala
Klaus Iohannis - Administratia Prezidentiala

Klaus Iohannis, declarații de ultimă oră la Palatul Cotroceni. Președintele a abordat două teme importante: brexit-ul și legea recursului compensatoriu.

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut, miercuri, incepând cu ora 11.00, o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni. 

Cele mai importante declarații făcute de Klaus Iohannis:

Despre Brexit

Parlamentul britanic a respins acordul privind brexit. Acesta este un pas procedura, iar rezultatul este regretabil. Eu consider că acest acord este unul bun. Permite construirea unei relatii viitoare. Românii se întreabă ce urmeaza?

În primul rând guvernul Marii Britanii trebuie să-și clarifice poziția. UE formată din cei 27 este pregătită și pentru alte variante. Multă lume s-a întrebat dacă este posibilă o renegociere. Țările care rămân în Uniune sunt unite. Acest acord nu va fi renegociat. Așteptăm poziția guvernului Marii Britanii. NU trebuie nimeni să intre în panică și să ne aruncăm în comentarii pe diferite posibile scenarii. 

Mulți români au rude și prieteni care muncesc în Marea Britanie. In cazul în care se aprobă acest acord, românii vor avea asigurate toate drepturile și garanțiile pentru șederea lor acolo. Noi suntem pregătiți și pentru alte scenarii. Dar în acest moment, nimeni nu trebuie să-și facă probleme. Suntem aici și suntem pregătiți.

Despre recursul compensatoriu

Siguranța cetățeanului român nu este negociabilă. Trebuie găsite măsuri pentru ca românii să stea liniștiți, fără frica ca un delicvent va intra peste el în casă. Siguranța cetățeanului este prioritară.

SOLICIT Guvernului o analiză profundă și prezentarea de soluții. Aceste soluții trebuie să vină de la Guvern/Ministerul Justiției. Se poate corecta legislația. NU trebuie să căutăm vinovați, ci soluții.

În curs de actualizare...

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.24