Iohannis cere scuze israelienilor după o afirmație discutabilă

Vlad Manolache |
Data publicării:

Președintele României a cerut scuze israelienilor după ce a avut o exprimare nefericită la adresa lor.

 Klaus Iohannis a comntat joi vizita lui Liviu Dragnea la Ierusalim întrebând retoric „cine ştie ce înţelegeri secrete face cu evreii”. Declarația a creat rapid reacții răsunătoare, în urma cărorea șeful statului a simțit nevoia de a cere scuze israelienilor. „În niciun caz această întrebare retorică nu a fost cu iz de a jigni comunităţile evreieşti sau statul Israel cu care avem relaţiile cele mai bune.Întrebarea mi-am pus-o pentru că preşedintele Camerei Deputaţilor se întâlneşte acolo pentru a face nu ştiu ce şi cu nu ştiu cine. Dacă existau declaraţii transparente înaintea plecării, am fi ştiut şi noi mai bine”, a precizat Iohannis.

Şeful statului a dat asigurări că o va întreba pe Viorica Dăncilă vineri „cu ce ocazie a plecat în vizita bilaterală în Israel fără să sufle o vorbă”. „Fiţi siguri că o să o întreb pe Viorica Dăncilă cu ce ocazie a plecat în vizita bilaterală în Israel fără să sufle o vorbă, nici măcar din politeţe. Şi dacă PSD-ului nu îi convine, eu sunt preşedintele republicii şi eu mă ocup de politica externă”, a declarat Iohannis.

Eu nu văd nicio problemă cu Israelul

Klaus Iohannis a delcarat că mutarea ambasadei este „o falsă temă lansată de politicieni care îşi doresc să se profileze în politica internă sau să obţină recunoaştere pe plan internaţional”. 

„Eu nu văd nicio problemă cu Israelul, să ne înţelegem foarte bine. Eu m-am zbătut pentru această relaţie excelentă pe care o avem. M-am implicat extrem de mult în combaterea antisemitismului şi o voi face şi în continuare. Dar politicieni de la noi care doresc să se profileze în politica internă încearcă să folosească astfel de teme false pentru a câştiga capital electoral, recunoaştere internaţională, nu ştiu. Chiar, ar trebui să-l întrebaţi pe domnul Dragnea ce îşi doreşte de fapt”, a completat preşedintele României.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel