Iohannis a numit-o pe Simina Tănăsescu în funcția de judecător la CCR

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat astăzi decretul privind numirea în funcţia de judecător la Curtea Constituţională a României (CCR) a Siminei Tănăsescu, pentru un mandat de 9 ani, începând cu 9 iunie, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Simina Tănăsescu urmează să îl înlocuiască pe Petre Lăzăroiu, al cărui mandat a expirat.

A fost până anul trecut consilier prezidenţial. Aceasta şi-a dat demisia din funcţie în iunie 2018.

Curtea Constituțională a trimis săptămâna trecută Președintelui Iohannis, președintelui Camerei Deputaților și președintelui Senatului, notificare privind necesitatea înlocuirii a trei judecători din componența CCR cărora le expiră mandatele în luna iunie.

 

Lăzăroiu, în mijlocul unor repetate controverse

 

Judecătorul Petre Lăzăroiu trebuie să plece de la CCR în 2 iunie, și în locul său trebuie să vină un magistrat numit de Președintele Klaus Iohannis. Lăzăroiu a fost numit de fostul președinte Traian Băsescu și s-a aflat în mijlocul unor repetate controverse, inclusiv în cea recentă legată de decizia pe care Curtea trebuie să o dea pe sesizarea depusă de Florin Iordache împotriva completurilor de trei judecători de la ICCJ, relatează Digi24.

Lăzăroiu a fost însărcinat să redacteze raportul cu recomandări pe această sesizare, după care, în mijlocul unor tensiuni uriașe generate în interiorul instituției din cauza mizei politice uriașe, a anunțat că are o problemă medicală și decizia a fost amânată de două ori, noul termen de judecată fiind pe 20 mai.

Lăzăroiu s-a mai situat de partea PSD și în vara anului trecut, când a susținut că a fost contactat de consilierul prezidențial Simina Tănăsescu, aceasta spunându-i că există solicitări ale societății civile privind emiterea unui decret pentru încetarea mandatului de judecător.

În urma acestor declarații, Simina Tănăsescu și-a dat demisia.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel