Investiție uriașă făcută de un român celebru în SUA

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Ianis Hagi.
Ianis Hagi.
Un fost campion al României construiește cel mai mare și modern patinoar chiar în capitala Statelor Unite ale Americii.

 

A început construcția celui mai mare și modern patinoar situat lângă capitala Statelor Unite ale Americii. Este vorba de International Training Center, un viitor complex sportiv care va fi construit în orășelul Leesburg, situat în apropiere de Washington.

 

Luis Taifas și soția, Mitra Setayesh

 

Potrivit presei americane, investiția va fi realizată de românul Luiz Taifas și soția acestuia, Mitra Setayesh. Taifas a participat la zeci de concursuri în timpul carierei sale de patinator. O dată retras din activitatea competițională, fostul campion al României  a emigrat în Statele Unite. Visul lui dintotdeauna a fost să deschidă „Centrul Internațional de Instruire – International Training Center”, prescurtat ION, după numele tatălui său.

 

ION, plan general

 

Potrivit datelor furnizate de Taifas, centrul va avea aproximativ 100.000 de metri pătrați, iar investiția se ridică zeci de milioane de dolari. Podeaua va fi multifuncțională, astfel că centrul va putea găzdui și concerte, evenimente politice și alte festivități. Sala poate găzdui între 3500 și 5500 de spectatori în funcție de tipul competiției. 

 

Luiz Taifas

 

Viitorul complex va cuprinde două patinoare destinate sporturilor recreative și profesionale, va oferi un spațiu modern și programe speciale pentru reabilitarea veteranilor dar și pentru tinerii care nu își pot permite financiar să patineze. De asemenea, Taifas speră că aici vor veni să se antreneze cei mai buni patinatori din întreaga lume.

 

Luis Taifas, Mitra Setayesh, oficiali și patinatorul olimpic Michael Weiss 


Mai multe evenimente sportive și turnee naționale care urmează să aibă loc în 2019, au fost deja rezervate la viitorul complex.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel