Interviu cu tatăl adoptiv al Sorinei: „Există o altă traumă mai mare decât faptul că un procuror a agresat-o pentru un minut”

Sursă foto: captură Antena 3
Sursă foto: captură Antena 3

Gabriel Săcărin, tatăl adoptiv al Sorinei, a dat un interviu la Antena 3, în care a vorbit despre cazul fetiței și dificultățile pe care le întâmpină pentru finalizarea procesului de adopție.

„În momentul acesta mi se pare că lucrurile au luat o întorsătură împotriva firii. Procurorul general a pornit două acțiuni în Instanță, una pentru consiliera copilului și rămânerea lui în țară, cealaltă pentru blocarea și revizuirea procedurii de adopție, cerând respingerea adopției. Așa cum ați auzit de la șefa Autorității Naționale, acest copil nu se poate întoarce la fosta familie de plasament pentru că ei nu mai au niciun fel de calitate și nici nu cred că vor mai primi vreodată un atestat de asistent maternal. Odată ce ai greșit, asta nu cred că se mai poate repara. Sorina va avea, în cazul în care adopția va fi întoarsă, un viitor destul de incert. Un copil la opt ani e foarte greu adoptabil. Eu nu am auzit prea multe povești de succes de adopție în România la vârste așa de mari. Eu am pornit în acest drum împreună cu soția mea și cu copiii noștri și suntem hotărâți să facem tot ce stă în puterea noastră să îl ducem la final și să-i oferim Sorinei tot ceea ce poate un copil de vârsta ei să facă cu niște părinți capabili, deștepți și iubitori, să-i dăm șansa să se dezvolte atât cât poate ea să se dezvolte".

În cazul în care această hotărâre definitivă ar fi revizuită, ce ar însemna pentru Sorina să treacă de la o familie la alta, iar apoi într-un centru?

„E o întrebare pe care ar trebui să și-o pună toți acești oameni care acum sunt așa de exaltați de ce imagini au văzut.. mie mi se pare că asta e o traumă mult mai mare pentru un copil decât faptul că un procuror l-a luat de acolo și l-a agresat pentru un minut. Lumea vrea să vadă emoțional o chestie mult mai de senzație decât ce se va întâmpla cu Sorina după”.

Ați fost la prima consiliere psihologică cu Sorina. O veți mai duce și fără o hotărâre care să vă oblige acest lucru?

„Da, eu nu aștept o hotărâre. Copilul are nevoie de consiliere și va avea nevoie de consiliere mult timp. Noi vom face toți pașii necesari pentru că așa trebuie făcuți în mod normal. Sorina e foarte bine. A fost la consiliere, a râs, a vorbit cu toată lumea".

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy