Interimatul lui Fifor la MAI expiră astăzi. Ce a făcut Dăncilă

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Viorica Dăncilă a anunţat că joi expiră interimatul lui Mihai Fifor la Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Premierul a făcut din nou apel la preşedintele Klaus Iohannis să renunţe la jocurile politice şi să îl numească pe Dan Chirilă, cel pe care l-a propus miercuri pentru acest portofoliu.

„Astăzi (joi - n.r.) expiră interimatul domnului Mihai Fifor la conducerea Ministerului de Interne, căruia îi mulţumesc pentru modul în care s-a implicat în toată activitatea Ministerului de Interne într-o perioadă marcată de foarte multe provocări. Fac încă o dată apel către preşedintele Klaus Iohannis să lase deoparte jocurile politice şi să renunţe la blocarea Guvenului pentru a nu periclita funcţionarea instituţiilor statului.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, că îi propune pe Dan Chirilă la Ministerul Afacerilor Interne, pe Camelia Gavrilă la Ministerul Educaţiei şi pe Dan Matei pentru funcţia de vicepremier pe probleme economice.

Şeful Executivului a mai declarat că va propune membri ALDE şi pentru cele portofolii de miniştri vacante, respectiv pe Graţiela Gavrilescu la Ministerul Mediului, Ion Cupă la Ministerul Energiei şi Ştefan Băişanu, ca ministru pentru Relaţia cu Parlamentul.

Pe 28 august, Klaus Iohannis a anunţat că respinge integral remanierea propusă de Viorica Dăncilă. Premierul îi transmisese şefului statului propunerea ca Dana Gîrbovan să preia conducerea Ministerul Justiţiei, Mihai Fifor să fie ministru plin la Interne, senatorul Şerban Valeca la portofoliul Educaţie, Ana Birchall vicepremier pentru parteneriate şi Iulian Iancu vicepremier pe probleme economice, conform Mediafax.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel