Întârzieri și blocaje la vama Siret. MAE recomandă folosirea celorlalte frontiere

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

MAE anunță că sunt întârzieri și blocaje la Siret, în condițiile în care foarte mare de persoane pleacă din Ucraina, și recomandă folosirea celorlalte frontiere.

În contextul întârzierilor semnificative și al blocajului înregistrate la punctul de frontieră dintre Ucraina și România, PTF Porubne – PTF Siret, generate de fluxul foarte mare de persoane care doresc să părăsească teritoriul Ucrainei și de procedurile specifice de verificare a documentelor aplicate de către poliția de frontieră din această țară, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă cetățenilor români să ia în considerare să utilizeze, alternativ, și celelalte puncte de trecere a frontierei dintre Ucraina și România (PTF Solotvino – PTF Sighetul Marmației, PTF Diakovo - PTF Halmeu ), precum și cele dintre Republica Moldova și România (PTF Lipcani – Rădăuți Prut, PTF Costești - PTF Stânca, PTF Sculeni, PTF Leușeni - PTF Albița, PTF Cahul - PTF Oancea și PTF Giurgiulești - PTF Galați).

Aici, timpii de așteptare pentru ieșirea din Ucraina sau Republica Moldova sunt mult mai reduși.

MAE reia solicitarea către toți cetățenii români care se află în Ucraina să-și notifice, de urgență, coordonatele prezenței lor în această țară prin platforma www.econsulat.ro (https://www.econsulat.ro/CetateniRomaniInregistrati/Inregistreaza) sau contactând MAE la numărul de telefon 0040751084537, linie telefonică pentru solicitări de protecție și asistență consulară, potrivit Mediafax.

România ar putea deschide alte patru puncte de frontieră cu Ucraina

 

Încă patru puncte de trecere a frontierei ar putea fi deschise pentru preluarea refugiaților. România și-a manifestat disponibilitatea și urmează discuții tehnice cu partea ucraineană.

Anunțul a fost făcut vineri seară de premierul Nicolae Ciucă care a vizatat Punctul de trecere a frontierei Siret, unde se află numeroși refugiați ucraineni.

Nicolae Ciucă a precizat că această măsură poate fi luată în urma unor discuţii cu autoritățile ucrainene.

„Am discutat şi acest subiect cu reprezentanţii Poliţiei de Frontieră. Mai sunt încă patru puncte de trecere a frontierei care nu sunt active în momentul de faţă. Această decizie poate fi luată în momentul în care există o coordonare cu Poliţia de Frontieră din Ucraina, pentru că este nevoie de aceasta colaborare”, a afirmat Ciucă.

Cele patru puncte de frontieră avute în vedere sunt Ulma, Grimăuţi, Vicovu de Sus şi Izvoarele Sucevei, toate în Judeţul Suceava.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel