Întâlnire „constructivă“ între Ursula von der Leyen și prim-ministrul Florin Cîţu pe tema PNRR

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
ursula_von_der_leyen
ursula_von_der_leyen

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi premierul român, Florin Cîţu, au avut o întâlnire ''constructivă'' marţi la Bruxelles pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„Mulţumesc prim-ministrului Florin Cîţu pentru întâlnirea constructivă. Lucrăm împreună cu România pentru a finaliza un plan solid de redresare şi rezilienţă, cât mai curând posibil. Progrese bune în ceea ce priveşte reformele'', a scris şefa Comisiei Europene pe marţi seara pe Twitter.

Potrivit oficialului european, ''aprobarea Deciziei privind resursele proprii de către toate statele membre este un pas necesar pentru ca fondurile #NextGenerationEU să circule".

Înaintea vizitei la Bruxelles, premierul Florin Cîţu a declarat că doreşte să se asigure că resursele pe care România le va primi prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă vor merge în sectoarele cu cea mai mare productivitate din economie.

"Eu merg acolo ca să-i asigur pe partenerii europeni că acest Guvern este Guvernul care va face şi reforme. PNRR are două componente: are componentă de reforme, pe care am asumat-o prin Strategia fiscal-bugetară (...) şi ne-o asumăm şi aici în PNRR, şi are o parte de investiţii, iar acolo mesajul meu este clar că România are anumite priorităţi pe care le doreşte incluse în PNRR", a explicat Cîţu marţi la finalul unei vizite efectuate în judeţul Satu Mare, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel