Inginer român, traficant dovedit în Ungaria: Din lăcomie, înghesuia migranți inclusiv în portbagaj

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un inginer român, de 27 de ani, condamnat pentru trafic de persoane la tribunalul din Ajka. El a primit 3 ani de închisoare, după ce și-a recunoscut faptele.

Inginer de formație, traficant de persoane în timpul liber. Un român de 27 de ani a fost condamnat la trei ani de închisoare de către o instanță rapidă din Ajka.

C.R., student la inginerie în Timișoara, îți rotunjea veniturile în timpul săptămânii transportând alimente dintr-un județ în altul. Dar în weekend-uri transporta oameni în Germania cu mașina.

Tânărul în vârstă de 27 de ani a fost tentat de oferta unui traficant afgan care i-a promis că îi va plăti 600-700 de euro pentru fiecare refugiat - cu condiția să facă treaba până la capăt, adică să îi ducă pe străini în Austria, unde a depus deja banii.

Inginer român, traficant dovedit în Ungaria

 

La 26 iulie, organizatorul l-a ghidat telefonic pe inculpat, cu dublă cetățenie română și moldovenească, la frontiera sârbo-maghiară, unde îl așteptau șase afgani. Cinci dintre bărbați s-au urcat în habitaclul BMW-ului său, al șaselea a avut loc doar în portbagaj. Au traversat Ungaria fără probleme, dar poliția a oprit BMW-ul la Ajka-Bakonygyepes la primele ore ale dimineții.

C.R. a mărturisit că regretă faptele sale. La fel ca majoritatea contrabandiștilor, a acceptat pedeapsa de trei ani de închisoare, maximul pentru această infracțiune fiind de opt ani.

Instanța a decis, de asemenea, să îi confiște mașina. Potrivit deciziei finale, 202.000 din cei 314.000 de forinți reprezentând cheltuieli penale suportate în timpul procedurilor vor fi imputate inculpatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel