Ingeniozitatea unui român delincvent: fura mașini din Germania și le vindea online în Spania

Elena Didila |
Data actualizării: | Data publicării:
Fotografie creată de Mike, de la Pexels
Fotografie creată de Mike, de la Pexels

Mașini de lux închiriate în Germania, apoi înmatriculate și vândute în Spania. Din vânzarea lor a câștigat aproape 200.000 de euro.

Românul a planificat atent totul, dar pe alocuri a fost ajutat și de conaționali. Datorită faptului că acesta a decis ca vânzarea mașinilor furate să o facă exclusiv online, polițiștii care deja îl căutau au reușir să îl identifice mai repede, scrie ziarulromânesc.es.

 

Operațiunea ‘Marok’

Persoana implicată în aceste evenimente este un bărbat de 34 de ani, originar din România și rezident în Pamplona (Navarra). El este este presupusul autor al infracțiunilor de apartenență la organizație criminală, deturnare, înșelăciune și fals în documente.

Operațiunea „Marok” a fost posibilă datorită schimbului constant de informații între sediul provincial de trafic din Logroño și Garda Civilă din La Rioja. Toți au verificat valabilitatea și autenticitatea documentelor necesare pentru înmatricularea în Spania a vehiculelor de pe piața de import din UE, pentru a detecta intrarea în Spania a vehiculelor furate în alte țări.

 

Șeful grupului infracțional era stabilit la Pamplona

Polițiștii au dovedit astfel existența unui grup infracțional de cetățeni români al cărui șef era stabilit la Pamplona.  Acesta reușise să înmatriculeze și să vândă un total de șapte vehicule de ultimă generație!

Toate mașinile fuseseră închiriate în Germania și înregistrate în Spania în mod ilegal, folosind documente germane furate în Emmendingen (Germania).

 

Cum operau 

După ce închiriau mașinile în Germania, acestea erau transferate imediat în Spania,  în La Rioja și Navarra. 

După ce acestea ajungeau la destinație, șeful organizației începea procedurile administrative pentru obținerea Cardului de inspecție tehnică spaniolă de la diferite posturi ITV, înainte de înregistrare. 

Apoi a demarat procedurile la Sediul Provincial de Circulație, pentru obținerea plăcuței de înmatriculare spaniolă. Aici a furnizat documente de circulație germane falsificate, care anterior fuseseră furate în alb, în ​​mai 2011 în Germania.

 

Înmatriculate în Spania, vândute pe internet

 

Odată ce vehiculele au fost înmatriculate în Spania, el a început să le pună în vânzare prin diferite site-uri web de anunțuri second-hand sau în unități de vânzare de vehicule second-hand.

Agenții au intervenit și au recuperat cele șapte autovehicule de ultimă generație -Audi și BMW-, pe care deținutul le-a înmatriculat și vândut ilegal în Spania. Din vânzarea lor a câștigat aproape 200.000 de euro.

Persoanele care au achiziționat aceste vehicule în Spania au fost informate despre frauda pe care au suferit-o. Autoritatea judiciară va fi cea care va stabili destinul mașinilor și destinația lor finală.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel