Închisoare pentru olandezii care au UMILIT patru românce la Madrid. "Le-au pus să facă flotări și au aruncat cu bere în ele"-VIDEO

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Procurorii spanioli cer pedeapsa cu închisoarea pentru trei fani ai echipei olandeze de fotbal PSV, după aceștia au umilit patru românce de etnie romă care cerșeau în Plaza Mayor din Madrid. Incidentul s-a petrecut în 2016, înainte unui meci între PSV și Atletico Madrid. Imaginile sunt incredibile.

Procesul în acest dosar va începe miercurea viitoare, relatează publicația La Vanguardia, care citează surse din Parchet.

Ministerul Public solicită, de asemenea, despăgubiri în valoare de 600 de euro pentru fiecare dintre femeile umilite, considerând că au fost încălcate drepturile fundamentale.

Totodată, procurorii solicită câte zece luni de închisoare cu executare pentru fiecare infracțiune împotriva integrității morale.

Evenimentele datează din 15 martie 2016 când, în orele dinaintea meciului dintre Atlético de Madrid și PSV Eindhoven, un grup de fani ai echipei olandeze s-au așezat la terasele din Plaza Mayor pentru a consuma alcool.

La un moment dat, patru românce de etnie romă care cerșeau în piață s-au apropiat de mesele la care stăteau suporterii și le-au cerut bani. Aceștia au aruncat cu monede în ele și le-au cerut să facă flotări în schimbul banilor. În rechizitoriu se menționează că cei trei fani, "au ars bancnote de cinci euro în fața celor fără adăpost, le-au îndemnat să facă flotări în schimbul banilor și au aruncat cu cutii de bere".

Întreaga scena a fost filmată. Mai mulți spanioli martori la circul provocat de olandezi au intervenit și au sunat la poliție.

Procurorii spanioli susțin că fanii olandezi au avut un comportament "ofensator și umilitor" împotriva celor patru, acțiune care nu ar avea nicio justificare în afară de "originea etnică și condiția socială a femeilor".

VIDEO

 

 

romance umilite madrid fani olandezi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel