Marea Britanie: „OPERAȚIUNE SOFISTICATĂ“: Cum FURA un român banii vârstnicilor din Marea Britanie

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Leonard Velcu și complicele său, Viorel Agapie, au crezut că se îmbogățesc dacă „ciupesc“ puțin din veniturile pensionarilor englezi. Poliția din Wolverhampton Crown le-a stricat planurile.

Un tânăr român, deportat deja din cinci țări Europene, a venit în Marea Britanie încercând să își continua „meseria“ de hoț, pentru care cunoscuse deja închisoare din alte state ale UE.

Leonard Velcu, în vârstă de 31 de ani, era specializat pe furturi din cărțile de credit ale vârstnicilor englezi. EL a fost prins când încerca să dea lovitura în cazul unei persoane de 88 de ani, aflată la cumpărături într-un supermarket. Românul a primit interdicție de a mai intra în Italia, Spania, Suedia, Danemarca și Olanda, după ce autoritățile l-au arestat și acolo pentru furturi.

Lista țărilor pe care le-a vizitat Velcu este aproape la fel de lungă precum cazierul său. în cinci dintre acestea are deja interdicție de a mai intra, după ce „le-a vizitat“ și închisorile sau centrele de reținere.


Leonard Velcu și complicele său, Viorel Agapie, se uitau peste umărul victimelor - toate persoane în vârstă - în moemntul în care tastau PIN-ul cardului de credit în moemntul achitării cumpărăturilor în supermarketuri. Ulterior ieșeau afară după aceștia și îi întreba dacă au pierdut cumva o bancnită de 10 lier, pe care le-o flutura în nas. Când victimele cautau în portofel dacă le lipsește vreun ban, cei doi reușeau rapid să le sustragă cardul, pe care îl foloseau apoi pentru a „ciupi“ din agoniseala bătrânilor.

Magistrații din Wolverhampton Crown Court i-a acuzat pe cei doi că ar fi a furat 12.000 de lire sterline în cel puțin 21 de furturi separate. Cincisprezece dintre victimele lor aveau peste 60 de ani. 

Judecătorul Dean Kershaw a numit „operațiune sofisticată” maniera celor doi de a încerca să se îmbogățească de pe urma vârstnicilor. „Aceasta a implicat multiple victime vulnerabile într-o operațiune sofisticată, lăsându-le în suferință emoțională [...]. Aveți un cazier teribil care implică multe țări diferite. Ați călătorit pe tot globul pentru a comite furturi și ați exploatat la maximum potențialul dintr-o țară înainte de a vă deplasa în altă parte"


Agapie și Velcu au fugit din Marea Britanie, dar Velcu a fost reținut în Croația și trimis în Marea Britanie pentru ispășirea pedepsei. El a recunoscut faptele de care a fost acuzat și a fost condamnat la patru ani și jumătate de închisoare.

 

 

sursa: dailystar.co.uk

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel