Închirierea apartamentelor care nu au fost reabilitate termic, interzisă în Franța. Guvernul dorește să limiteze și vânzările

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Închirierea apartamentelor care nu au fost reabilitate termic, interzisă în Franța. Guvernul dorește să limiteze și vânzările
Închirierea apartamentelor care nu au fost reabilitate termic, interzisă în Franța. Guvernul dorește să limiteze și vânzările

Disputele cu privire la legea încălzirii există în fiecare țară, dar în Franța se aplică reguli mult mai stricte. Închirierea apartamentelor nerenovate termic este interzisă. Guvernul vrea acum să meargă mai departe.

De la începutul anului, închirierea acestor apartamente a fost posibilă doar într-o măsură limitată. Prin aceasta, guvernul președintelui Emmanuel Macron vrea să avanseze în modernizarea clădirilor ineficiente din punct de vedere energetic. Presa franceză raportează acum că regulamentul urmează să fie extins: oricine dorește să-și vândă proprietatea nerenovată termic poate face acest lucru doar cu condiția ca renovarea să aibă loc în curând.

Sunt afectat clădirile din cea mai proasta clasă de eficienta energetică din Franța, adică cele din clasa G+. Această clasă are apartamente al căror consum de energie este de peste 450 kWh pe metru pătrat pe an.

În Germania, cea mai proastă clasă de eficiență energetică este G, care se aplică caselor cu un consum anual de energie de peste 250 kWh/mp. Cele mai bune clase energetice A, B și C au toate un consum de energie sub 100 kWh/mp, scrie merkur.de.

Interdicția urmează să fie extinsă treptat în Franța. Din 2025, clădirile clasa G (> 420 kWh/mp ) nu pot fi închiriate, iar din 2028 clădirile clasa F (> 330 kWh/mp ). În ultima etapă de până acum, închirierea clădirilor din clasa energetică E (> 230 kWh/mp) va fi interzisă din 2034.

Doar contractele de închiriere noi sunt afectate de interdicție

 

Conform calculelor autorității naționale pentru renovarea energetică (l'Observatoire national de la rénovation énergétique, ONRE), aproximativ 140.000 de apartamente private și 51.000 de unități de locuințe sociale vor fi afectate începând cu 2023. Din 2025, vor fi adăugate alte 621.000 de apartamente, iar din 2028 peste 1,2 milioane de apartamente închiriate vor fi închiriate doar după renovare.

Doar contractele de închiriere noi sunt afectate de interdicție. Aceasta înseamnă că oricine a închiriat unul dintre aceste case înainte de 2023 poate continua să facă acest lucru. Cu toate acestea, proprietarul nu mai are voie să majoreze chiria. Dacă vechii chiriași se mută, proprietarul trebuie să renoveze înainte de a putea fi încheiat un nou contract de închiriere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel