Incendiu în Spania, alimentat de temperaturile anormal de ridicate. Aproape 200 de oameni evacuați

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
Incendii de vegetație în Spania (Sursa foto: Agerpres)
Incendii de vegetație în Spania (Sursa foto: Agerpres)

Un incendiu, alimentat de temperaturi anormal de ridicate, a ars peste 500 de hectare de vegetaţie în estul Spaniei şi a dus la evacuarea a 180 de persoane, au indicat luni autorităţile, informează AFP. 

Incendiul, care a izbucnit duminică la Tárbena, în regiunea Valenciei, "este încă activ" după o noapte "complicată" pentru pompieri, au precizat serviciile regionale de urgenţă într-un mesaj pe reţeaua de socializare X.

Potrivit acestora, "puţin peste 500 de hectare" au fost pârjolite de flăcări.

Circa 180 de persoane au fost evacuate din comunele Parcent şi Tárbena, a explicat prefecta regiunii, Pilar Bernabe, la televiziunea publică.

Incendiul a fost alimentat de vânt şi de temperaturile anormal de ridicate înregistrate în weekend în zonă, unde mercurul din termometre s-a apropiat de 30 de grade Celsius.

La nivelul întregii ţări, pragul de 30 de grade a fost depăşit sâmbătă în 65 de staţii ale agenţiei meteorologice spaniole (Aemet), în special în nordul ţării, unde temperaturile sunt în general mai scăzute.

Potrivit Aemet, frecvenţa episoadelor de căldură din Spania s-a triplat în ultimii zece ani.

În 2022, 300.000 de hectare au fost distruse de peste 500 de incendii în această ţară, un record în Europa, potrivit Sistemului european de informaţii privind incendiile forestiere (EFFIS). Anul trecut, această cifră a scăzut la circa 91.000 de hectare.

 

---------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel