Incendiu Grecia. Cutremur la Atena. Măsuri extreme

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Şeful protecţiei civile din Grecia a demisionat luni, a doua zi după ce guvernul i-a schimbat din funcţie pe şefii poliţiei şi pompierilor, în urma valului de indignare din rândul opiniei publice în legătură cu reacţia autorităţilor la incendiul de vegetaţie soldat cu cel puţin 90 de morţi, la 23 iulie, informează Reuters şi ANA. 

Yannis Kapakis, în vârstă de 60 de ani, secretar general al departamentului pentru protecţia civilă din Grecia, şi-a prezentat demisia ministrului de interne Panos Skourletis, a precizat un oficial din minister. 

Înainte de a conduce protecţia civilă, Kapakis a fost general de brigadă în serviciul de pompieri, până în 2013. 

Secretariatul general pentru protecţia civilă din Grecia are misiunea de a elabora evaluări de risc şi planuri de prevenţie şi răspuns legate de dezastre naturale şi situaţii de urgenţă, precum şi de a coordona operaţiuni de reabilitare şi de a informa publicul în legătură cu astfel de situaţii. 

Duminică, guvernul elen, aflat sub tirul criticilor pentru modul în care a gestionat incendiul de la est de Atena, soldat cu 90 de morţi, după un nou bilanţ, a anunţat că i-a înlocuit din funcţie pe şefii poliţiei şi pompierilor. Decizia anunţată duminică a intervenit la două zile după părăsirea funcţiei de către ministrul adjunct pentru ordine publică şi protecţia cetăţenilor, Nikos Toskas, acuzat de opoziţie şi mass-media pentru "managementul defectuos" în timpul incendiului din 23 iulie, cel mai grav de până acum.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel