Incendiu de proporții în Italia. Arde un zgârie-nori cu zeci de apartamente

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:
incendiu milano italia
incendiu milano italia

Incendiu de proporții la Milano în Italia. Un bloc cu peste 15 etaje arde pe aproape întreaga suprafață exterioară. 

Update 8 septembrie 2021. Pentru că inițial în presa italiană se preciza că incendiul s-ar fi propagat din cauza foilor prefabricate de polistiren, informație preluată și de StiriDiaspora.ro în articolul inițial, Asociația Producătorilor de Polistiren din România (ROMEPS) a emis un punct de vedere pe care vi-l prezentăm mai jos:

"După consultarea proiectelor tehnice și conform informațiilor furnizate de Modern Building Alliance (https://www.modernbuildingalliance.eu/news/milan-fire ), concluziile preliminare ale anchetei privitoare la incendiul din Milano converg către concluzia că fațada blocului a fost predominant termoizolată cu un tip de sistem ETICS format din fibre minerale, Euroclasa A2, cu două foi decorative, neizolate, dintr-un material compozit (aluminiu), decalate față de sistemul ETICS". 

Știrea inițială: 

Un incendiu major este în desfășurare la periferia sudică a orașului Milano. Autoritățile au fost alertate duminică, 29 august, la ora 17:36, pentru un incendiu izbucnit la numărul 32 din via Antonini. În acest moment nu sunt înregistrați răniți. La fața locului s-au deplasat zeci de vehicule de urgență. 

Conform primelor informații, primii sosiți la fața locului ar fi avut timp să intre în zgârie-nori și să urce în siguranță la ultimul etaj pentru a evacua rezidenții prezenți. Aproximativ douăzeci de chiriași au fost salvați: toți în stare bună și fără răni. „Când am ajuns, era o mică flacără care se vedea de la o fereastră, am putut să urcăm și să-i alertăm pe toți cei care erau acolo”, a spus un salvator.

Clădirea, numită "Torre dei Moro" , face parte dintr-un proiect terminat recent care cuprinde 2.700 de spații comerciale și de birouri și de 3.700 de metri pătrați de apartamente.

Blocul zgârie-nori atinge 60 de metri înălțime și „imită” forma unei nave . 

Pompierii încearcă să stingă flăcările, dar operațiunile sunt îngreunate de faptul că incendiul, probabil început la etajul 15, s-a răspândit imediat în întreaga clădire.

Drumul este blocat și operațiunile de stingere sunt încă în desfășurare. Cauzele incendiului nu sunt încă clare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel