Incendiu cu degajări mari de fum în București. Lidia Buble: "Doamne, aşa arde! E ceva rău"

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Incendiu cu degajări mari de fum în București. Lidia Buble: "Doamne, aşa arde! E ceva rău" / Foto: Instagram
Incendiu cu degajări mari de fum în București. Lidia Buble: "Doamne, aşa arde! E ceva rău" / Foto: Instagram

Un incendiu devastator a izbucnit luni la izolația unei clădiri aflate în construcție în cartierul Aviației din București, provocând panică și intervenția promptă a serviciilor de urgență.

Cu un număr de 103 muncitori pe șantier în momentul izbucnirii incendiului, situația părea critică, însă, din fericire, niciunul dintre aceștia nu a fost rănit.

Degajările mari de fum au determinat autoritățile să emită un mesaj Ro-Alert pentru avertizarea populației, iar intervenția a fost imediat mobilizată. Materialele depozitate pe acoperișul clădirii au alimentat flăcările, iar focul s-a extins rapid, afectând aproximativ 250 de metri pătrați.

Douăzeci de persoane din blocul învecinat au fost evacuate în siguranță, iar cei 103 muncitori au reușit să iasă singuri din clădirea cuprinsă de flăcări, conform Antena 3 CNN. Eforturile de stingere a incendiului au implicat opt autospeciale de stingere, două autoscări, un echipaj de descarcerare și o autospecială SMURD.

 

Artista Lidia Buble, îngrozită de flăcări

 

Lidia Buble, cunoscuta cântăreață care locuiește în apropierea zonei afectate, a fost martoră la amploarea incendiului și a postat pe rețelele sociale imagini tulburătoare ale flăcărilor învolburate.

"Doamne, deci așa arde de jumătate de oră efectiv! Nu poate să oprească nimeni focul ăsta. E ceva rău", a spus artista într-un clip pe Instagram în care filma fumul abundent.

Purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov a confirmat că nu au fost persoane surprinse de flăcări și că echipajele de intervenție au reușit să controleze incendiul, împiedicând propagarea acestuia către alte zone. Fumul dens care se ridica deasupra clădirii a fost vizibil de la distanțe considerabile, semnalând amploarea situației.

Întrucât ancheta continuă pentru a stabili cauzele precise ale incendiului, comunitatea rămâne în alertă, iar autoritățile îndeamnă la prudență și la respectarea normelor de siguranță în construcții și în situații de urgență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel