Înainte de carantină, blocaj în traficul din Paris

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Imagini asemănătoare cu cele ale renumitul blocaj în trafic care se întâmplă anual în Statele Unite cu ocazia sărbătorii Zilei Recunoștinței s-au putut vedea ieri, la Paris. După ce președintele Franței Emmanuel Macron a anunțat miercuri o nouă carantină pentru a stopa infectarea cu coronavirus, mii de cetățeni ai Parisului și-au luat făcut bagajele și au ales să petreacă noua izolare fie în locurile lor de origine, fie în locuințe secundare.

Blocajele de trafic din regiunea Parisului au fost record absolut. Potrivit autorităților, s-au acumulat 730 de kilometri de linii de mașini, care se adaugă celor peste 400 de km înregistrați în noaptea precedentă. Toate acestea pentru că populația trebuia să iasă din zonă înainte de 30 octombrie, ziua din care au început restricțiile care va dura cel puțin până la 1 decembrie.

Noua carantină impune cetățenilor reguli stricte, aceștia pot ieși din casă timp de o oră pe zi și la maximum un kilometru de casele lor, să meargă pe jos sau să facă sport. Școlile primare și secundare rămân deschise. Evenimente ca nunți și înmormântări pot fi organizate, cu o prezență foarte limitată. Magazinele neesențiale vor rămâne închise. Guvernul de la Paris a promis o reevaluare măsurilor peste două săptămâni în funcție de evoluția numărului de cazuri de coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel