În timp ce Iohannis vorbea de alegerea primarilor în 2 tururi, Parlamentul pregătea o altă lege pentru aleșii locali

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un proiect de lege inițiat de un senator PSD, care prevede ca primarii, consilierii locali și consilierii județeni sa aibă mandat de 5 ani, a fost adoptat tacit de Camera Deputaților.

 Legea a trecut tacit de Camera Deputaților, după ce termenul constituțional pentru dezbatere a expirat pe 21 noiembrie.

„Consider că primarii trebuie aleși în 2 tururi, iar președinții CJ sa fie aleși din rândul consilierilor județeni și să nu fie aleși direct. Eu îmi doresc ca primarii să fie aleși în 2 tururi, iar președinii CJ să fie aleși dintre consilierii județeni. Există formațiuni, cum e PNL, care dorește alegerea primarilor în 2 tururi, dar există și formațiuni refractare. PSD nu vrea acest lucru. Este evident că guvernul și PNL vor căuta cele mai bune soluții pentru a accepta o legislație de acest tip de modificare. Am discutat acest lucru doar de princpiu. Cum se va ajunge practic acolo, încă nu a fost stabilit“, a afirmat în această seară președintele Klaus Iohannis.

Potrivit expunerii de motive a proiectului care prevede ca mandatul aleșilor să se prelungească la 5 ani, inițiativa este necesară întrucât „majoritatea proiectelor cu finanțare europeană au o durată estimat standardizată de cinci ani. Este greu ca o nouă echipă să vină, sa preia din mers și să finalizeze cu succes, prin măsuri potrivite, proiectul aflat în derulare”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel