Iată SCRISOAREA Vioricăi Dăncilă pentru Klaus Iohannis. L-a PROVOCAT la cel puțin DOUĂ DEZBATERI

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Lia Olguța Vasilescu, șeful de campanie al PSD, a transmis, luni, o scrisoare către Dan Motreanu, șeful de campanie al PNL, în care Viorica Dăncilă îl invită la cel puțin două dezbateri pe Klaus Iohannis.

„Domnule Motreanu, cetățenii români au decis duminică, pe 10 noiembrie 2019, că în turul al doilea al alegerilor prezidențiale se vor confrunta candidatul PNL, domnul Klaus Iohannis și candidatul PSD, doamna Viorica Dăncilă. Echipa de campanie a PSD consideră că această confruntare trebuie să includă dezbateri față în față între doamna Dăncilă și domnul Iohannis. E foarte important, din punctul nostru de vedere, ca cetățenii să poată face direct comparația între cei doi candidați și să-l aleagă pe acela sau pe aceea care merită cu adevărat să fie președintele României pentru următorii cinci ani", se arată în scrisoarea transmisă PNL.

„Doamna Dăncilă a exprimat în mod public, în repetate rânduri, dorința de a avea dezbateri cu domnul Iohannis, însă solicitările dumneaei au rămas fără răspuns. Lipsa unei dezbateri între principalii candidați a reprezentat un viciu al procesului electoral și o problemă de transparență în ceea ce privește programele acestora pentru mandatul de președinte al României. Sperăm că această situație nu se va repeta în turul al doilea. Datorăm cetățenilor români o dezbatere deschisă și cinstită despre proiectele pe care cei doi candidați le au pentru România", mai scrie Olguța Vasilescu.

Șeful de campanie al PSD precizează că partidul este deschis oricărei variante care presupune dezbateri într-un cadru transparent și cu moderatori imparțiali, pentru a acorda șanse egale celor doi candidați pentru turul al doilea al alegerilor.

„Prin urmare, vă înaintez prin prezenta scrisoare o solicitare de a organiza, de comun acord, cel puțin două dezbateri între doamna Dăncilă și domnul Iohannis înaintea turului al doilea al alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie. Suntem deschiși oricărei variante care presupune organizarea acestor dezbateri într-un cadru transparent și cu moderatori imparțiali, astfel încât cei doi candidați să beneficieze de șanse egale. Aștept cât mai curând acordul dumneavoastră de principiu, pentru a putea stabili apoi împreună detaliile dezbaterilor", conchide documentul, potrivit Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel