Iahnie de fasole cu afumătură, rețeta originală. Ingredientul secret al bucătarilor a fost dezvăluit

Iahnie de fasole cu afumătură, rețeta originală. Ingredientul secret al bucătarilor a fost dezvăluit
Iahnie de fasole cu afumătură, rețeta originală. Ingredientul secret al bucătarilor a fost dezvăluit

Iahnie de fasole cu afumătură este o rețetă tradițională, care se află pe mesele românilor la ocazii speciale, cum este Ziua Națională, însă nu numai. 

Rețeta tradițională de iahnie de fasole cu afumătură la ceaun conține un ingredient secret care este păstrat cu sfințenie de bucătari. Acum, secretul a fost dezvăluit. Descoperă în rețeta noastră pas cu pas cum să faci cea mai gustoasă iahnie de fasole cu afumătură.

Ingrediente

 

- 500 grame de fasole

- 1 kilogram de ciolan afumat

- 1 lingură de ulei

- 3 linguri de pastă de tomate

- 3-4 foi de dafin

- 1 ceapă albă

- 2 morcovi

- o jumătate de lingură de boia de ardei

- o jumătate de lingură rasă de oregano

- o jumătate de lingură de cimbru 

- sare

- piper negru proaspăt măcinat

- ingredientul secret: o jumătate de linguriță de chimen

Iahnie de fasole cu afumatură, rețeta pas cu pas. Mod de preparare

 

Pasul 1

În primul rând, fasolea se lasă la înmuiat, peste noapte, într-o oală cu apă. În ziua în care facem iahnia, se fierbe fasolea, schimbând apa de 2-3 ori, în momentul în care dă în clocot. Când fasolea este aproape fiartă, se închide focul. În paralel se fierbe ciolanul, într-o oală cu apă, la foc mic, până când carnea este frageda și se poate desprinde cu ușurință de pe os. După ce a fiert carnea, se scoate și se lasă să se răcească, iar apa în care a fiert se păstrează.

Pasul 2

Se toacă și mărunt ceapa și morcovul, iar apoi se călesc în puțin ulei vegetal, într-o cratiță mare, până când ceapa devine translucidă. Se adaugă și boiaua de ardei și se lasă puțin să se rumenească. Este foarte important să nu ardeți ceapa și boiaua.

Pasul 3

Se taie carnea de pe ciolan, în bucăți mari, și se adaugă alături de fasole și apa în care a fiert ciolanul, în cratița cu ceapă și morcov. Se adaugă și pasta de tomate, oregano, cimbru, chimenul și foile de dafin. Se lasă la fiert, până când se frăgezesc complet toate ingredientele.

La final, potrivim cu sare și piper negru proaspăt măcinat.

Poftă bună!

Notă: Veți avea nevoie de destul de mult timp petrecut în bucătărie, așa că această iahnie de fasole cu afumătură poate fi o rețetă ideală pentru weekend.

Dacă ți-a plăcut această rețetă, cu siguranță îți va plăcea și cea de Carne amețită, o rețetă de acum 100 de ani

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy