Și-a negociat Gîrbovan postul de ministru al Justiției? Florin Iordache: „Terminați cu prostiile!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Judecătoarea Andreea Chiș a propus în ședința CSM de marți sesizarea Inspecției Judiciare cu privire la negocierile politice pe care Dana Gârbovan le-ar fi purtat înainte de a fi propusă pentru funcția de Ministru al Justiției, ceea ce ar constitui o gravă abatere disciplinară din partea ei. Aceasta a spus, într-un schimb de replici în ședința CSM, că ar trebui verificate informațiile apărute în presă la momentul propunerii conform cărora Dana Gârbovan ar fi avut discuții cu Florin Iordache înainte de a fi propusă ministru.

Întrebat despre acest lucru, Florin Iordache s-a arătat deranjat și a insistat că nu a avut nimic de a face cu negocierile.

„Terminați cu prostiile, eu nu sunt susținător, discuțiile, dacă au venit, au fost din partea Guvernului, eu nu am nici un fel de... Încă o dată vă spun, a fost din partea Guvernului, nu am nici o implicare în chestiunea asta, iar chestiunea asta nu am verificat-o, vă cred pe cuvânt, cred că este o chestiune de presă ca să dăm breaking-news. Mi-ați cerut un punct de vedere eu v-am răspuns, e o prostie", a declarat Florin Iordache, potrivit B1.ro.

În spațiul public au apărut mai multe informații care arătau, pe surse, că ar fi existat o negociere între Florin Iordache și Dana Gârbovan, la casa primului. Oficial, Iordache s-a arătat revoltat de respingerea propunerii de către președintele Iohannis.

„Este cel mai mare atac pe care și la permis să îl facă președintele la independența justiției. Vreți să spuneți că o judecătoare, președinte UNJR, e un atac la democrație? Asta vreți să spuneți?”, a spus Iordache într-o emisiune televizată.

Presa a relatat pe larg despre discuțiile aprinse din ședința CSM de marți, unde s-a decis și acceptarea cererii de retragere a demisiei Danei Gârbovan.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel