Hunor îl CRITICĂ pe Iohannis: „Este primul preşedinte care nu a avut niciun mesaj pentru maghiari”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Klaus Iohannis este primul preşedinte care nu a adresat maghiarilor niciun mesaj cu ocazia zilei de 15 martie, în cei cinci ani de mandat, a declarat, astăzi, Kelemen Hunor, la o dezbatere din Harghita. Preşedintele UDMR susţine că numărul maghiarilor care îl susţin pe Iohannis s-a înjumătăţit.

Kelemen Hunor a declarat, sâmbătă, la o dezbatere la care a participa la Băile Homorod, în judeţul Harghita, că Iohannis este primul preşedinte care nu a transmis mesaje maghiarilor cu ocazia zilei de 15 martie.

„El este primul preşedinte care în mandatul de cinci ani, pe 15 martie, care pentru maghiarii din Ardeal e la fel de important ca pentru orice maghiar din orice colţ al lumii, nu a trimis niciun mesaj pentru maghiari. Iliescu, în al doilea mandat deja a făcut un efort, Băsescu a făcut acest lucru indiferent dacă a fost sincer sau nu, oamenii l-a crezut, deci în ambele mandate, Constantinescu evident a făcut acest lucru, dar Iohannis nu a făcut acest lucru. Acesta este un fapt, este un lucru pe care nu vreau să-l interpretez în niciun fel, să-l interpreteze oamenii", a spus Kelemen Hunor la Conferinţa Tinerilor Maghiari, organizată la Băile Homorod, judeţul Harghita.

Candidatul UDMR la prezidenţialele din acest an a spus că numărul maghiarilor care îl susţin pe Iohannis s-a înjumătăţit faţă de 2014.

„82-83 la sută dintre maghiari în 2014 în turul doi au votat cu Iohannis. A ştiut şi Iohannis că aşa se va întâmpla, şi noi am ştiut, nu a fost nicio surpriză pentru nimeni. Acum, am făcut un sondaj de opinie, nu de mult, după europarlamentare, şi vorbim de alegătorii siguri, care merg la vot, deci 42% dintre aceşti votanţi l-ar sprijini pe Iohannis, deci s-a înjumătăţit numărul celor care îl susţin pe Iohannis", a mai spus Kelemen.

El le-a spus tinerilor prezenţi că după ce România a avut mai mulţi preşedinţi români şi unul sas acum vine rândul unui maghiar.

„Klaus Iohannis a spart gheaţa în 2014, când România a ales un sas ca şi preşedinte. De ce nu ne-am duce mai departe, deci de ce ar trebui să ne întoarcem, acum vine rândul unui maghiar. Cu românii am făcut destule încercări, lucrurile nu prea au mers, am făcut o încercare şi cu un sas, a ieşit cum a ieşit, nu suntem tocmai mulţumiţi, dar acum să încercăm şi un maghiar. Precis că va fi mai bun decât cei care au fost până acum, asta pot să vă garantez, va fi mai bun", a afirmat candidatul UDMR, potrivit Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel