Hotelul familiei Dragnea, centru de carantină: „Prețurile au crescut”

Hotelul Turris din Turnu Magurele (Teleorman), deținut de familia Dragnea, ar fi fost transformat în centru de carantină pentru românii care vin din zonele roșii.

Potrivit Liberinteleorman.ro, contractul ar fi fost atribuit de Primăria Turnu Magurele, condusă de Danuț Cuclea, iar prețul unei camere ar fi crescut de la 150 de lei/noapte la 400 de lei/noapte.

„Sursele noastre spun că primăria Turnu Măgurele ar fi semnat în acest sens un contract cu o firmă cu sediul în comuna Lița, comună unde are sediul și compania Teldrum. Deci nici în vreme de pandemie nu se fură discret și protagoniștii nu se mai străduiesc să-și ascundă legăturile. Din păcate, contractul cu Hotelul Turris nu este pus la dispoziția publicului larg. De aceea, lăsăm gura lumii să vorbească. Practic, înțelegem că în mod normal, în timpuri liniștite, o noapte la Turris costa 150 de lei. Contractul încheiat de Primăria Turnu Măgurele cu firma familiei Dragnea stabilește că tariful pe cazare se ridică, mai nou, la 230 lei, la care se adaugă 70 lei pe zi masa carantinaților. Asta în condițiile în care vorbim totuși despre o situație de urgență, care presupune solidaritate, nu furat de la stat într-o veselie.

Hotelul Turris a devenit centru de carantină pe data de 5 aprilie și are capacitatea de a caza 130 de persoane venite din zonele roșii ale lumii. Un calcul simplu (14 zile pentru 130 de persoane la 300 lei/ziua) lasă să se întrevadă o sumă frumoasă de-a dreptul. Și uite așa, cu tot guvernul liberal și cu toată grija pentru banul public, din pandemia asta tot ai lui Dragnea câștigă.

Potrivit directorului executiv al Directiei de Sanatate Publica Teleorman, Stelian Cristea, în acest moment primăria din Turnu Măgurele a încheiat un contract cu hotelul familiei Dragnea, dar spune că suma în schimbul căreia operatorul economic îi va caza pe românii întorși din străinătate nu a fost comunicată încă public. Surse din Comitetul Local pentru Situații de Urgență susțin că, de fapt, prețul cazării a urcat de la 150 la 400 de lei pe noapte”, scrie Liberinteleorman.ro.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.24
YesMy