Procentul de tineri cu diplomă universitară în fiecare țară din Europa. România, clasată printre ultimele locuri

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Procentul de tineri cu diplomă universitară în fiecare țară din Europa. România, clasată printre ultimele locuri / Foto: Unsplash
Procentul de tineri cu diplomă universitară în fiecare țară din Europa. România, clasată printre ultimele locuri / Foto: Unsplash

Iată harta care arată procentul de tineri cu diplomă universitară în fiecare țară din Europa. În cele mai multe zone, aceasta este mai mică de 50%, potrivit unei hărți realizate de Landgeist.

Proporția tinerilor din Europa care au o diplomă universitară este, în majoritatea zonelor, mai mică de 50%, potrivit unei hărți realizate de Landgeist, care cartografiază întreaga planetă pe diferite concepte.

Vezi și: Forumul Studenţilor Români de Pretutindeni - dezbateri pe educaţie, sănătate, justiţie, energie, mediu

 

Orașele mari au mai mulți tineri cu diplomă universitară

 

Folosind datele furnizate de Eurostat (Oficiul European de Statistică), harta arată că procentul de tineri adulți cu diplomă universitară este mult mai mare în orașele mari din aproape toate țările.

"De obicei, în orașele mari există mai multe oportunități de angajare pentru persoanele cu un nivel de educație ridicat", notează aceștia pe site-ul lor.

Orașul cu cel mai mare procent de studenți care dețin o diplomă este Londra. Capitala Angliei se află pe podium cu 77,29%. Aceasta este urmată de regiunea Sostines, din jurul capitalei lituaniene Vilnius, cu 73,4%.

În Spania, Țara Bascilor este, de asemenea, una dintre zonele europene cu cea mai mare proporție de studenți universitari. Mai exact, 66% dintre tinerii spanioli din această zonă au o diplomă. Datele Eurostat arată că Irlanda, Luxemburg și Cipru sunt, de asemenea, țări cu date bune în acest sens.

Vezi și: Spania, în topul țărilor europene cu cele mai slabe cunoștințe de limba engleză, alături de Italia și Franța

 

România, pe ultimele locuri

 

Între timp, România are cel mai mic procent de tineri cu studii universitare. Aproape toate zonele au un procent sub 25%, iar România ocupă chiar ultimele 5 locuri în Europa. În ciuda acestui fapt, orașul București nu are date proaste, ba chiar, potrivit Eurostat, 50,5% dintre tinerii din orașul românesc și-au terminat studiile și au o diplomă, conform Landgeist.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel