Guvernul va ajuta firmele care îşi redeschid activitatea. Anunțul făcut de Orban

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul va susţine companiile care vor face angajări, iar după ce va trece şomajul tehnic se va trece la o măsură activă, care să stimuleze angajarea. „Vom susţine o parte din salariu”, promite Orban, care spune că șomajul tehnic este limitat.

Premierul Ludovic Orban a declarat, marți seara, la Realitatea Plus, că şomajul tehnic va fi pe o perioadă limitată, mai exact până când va trece vârful epidemiei, urmând ca mai apoi, firmele care vor face angajări să poată primi ajutor de la stat. Mai exact, Guvernul va susţine o parte din salariul angajaţilor.

„Am ales varianta de a plăti şomajul tehnic din bugetul fondului de şomaj şi pentru a-i ajuta pe oameni să poată să stea acasă, să nu vină la muncă, să nu se deplaseze. Această măsuri va avea o durată limitată, să spunem de două luni, după care, pe măsură ce vom trece de vârful epidemiei şi activităţile vor fi reluate, să fie înlocuită cu salariile în urma reangajării. Interesul nostru este să deschidem cât mai multe companii, un număr cât mai mare de angajaţi să îşi menţină locurile de muncă.După ce va trece şomajul tehnic, când contextul epidemiologic o va permite, vom trece la o măsură activă, care să stimuleze angajarea de către companii. Vom susţine o parte din salariu", a declarat Ludovic Orban, la Realitatea Plus.

Acesta a mai spus că și-ar dori ca toate comapniile să își angajeze toți cetățenii pe care i-a avut înainte de criză.

„Vrem ca toate companiile să angajeze toţi cetăţenii pe care i-au avut înainte de criză şi vom încerca să stimulăm să angajeze şi oameni în plus. Cine nu va fi angajat şi a fost în somaj tehnic va beneficia de ajutor de şomaj", a mai spus Orban, potrivit Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel