Guvernul României cere oficial includerea sitului de la Roșia Montană în patrimoniul mondial UNESCO

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a anunţat astăzi că a luat decizia de reluare a procedurii includerii zonei Roşia Montană în patrimoniul UNESCO.

„În urma analizei şi consultărilor am luat decizia ca procedura de a înscrie situl Roşia Montană în lista patrimoniului mondial UNESCO să fie reluată. Notificarea va fi depusă astăzi, astfel încadrându-ne în termenul necesar pentru ca dosarul să poată fi discutat în şedinţa din această vară a Comitetului Patrimoniului mondial, care va avea loc în China”, a afirmat Gheorghiu în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la sediul Ministerului Culturii.

El a precizat că „decizia a fost luată printr-o strânsă comunicare şi consultare” cu premierul Ludovic Orban.

„Am decis să nu amân acest demers, chiar dacă termenul final este 1 februarie 2021 şi asta nu doar că este o prioritate asumată prin programul de guvernare al PNL, ci mai ales pentru faptul că datoria Ministerului Culturii este să apere interesele patrimoniului cultural naţional”, a adăugat Gheorghiu.

Ministrul a mai spus că nu au existat cereri de avizare a deciziei reluării procedurii de înscriere a sitului Roşia Montană în patrimoniul UNESCO, ci doar cereri de puncte de vedere.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel