Guvernul german vrea să prelungească restricţiile până la 14 martie

Guvernul german vrea să prelungească restricţiile până la 14 martie
Guvernul german vrea să prelungească restricţiile până la 14 martie

Guvernul german vrea să prelungească până la 14 martie carantina parţială în vigoare împotriva pandemiei de COVID-19, permiţând totuşi saloanelor de coafură să se redeschidă la 1 martie, potrivit unui proiect oficial consultat miercuri de AFP.

Deşi ritmul de infectare a scăzut la nivelul ţării, „variantele de coronavirus se răspândesc” totuşi, ceea ce face necesar ca „restricţiile să rămână în vigoare în săptămânile următoare”, menţionează guvernul în acest text ce urmează să fie prezentat şefilor de landuri într-o reuniune preconizată pentru după-amiază.

Din cauza mutaţiilor, „etapele de ieşire din carantină trebuie puse în practică treptat şi cu prudenţă”, a insistat cancelarul german Angela Merkel.

 

În Germania sunt închise şcolile, magazinele, restauranteleDe la mijlocul lunii decembrie în Germania sunt închise şcolile, magazinele, restaurantele, lăcaşurile de cultură, fiind instituite restricţii în privinţa sporturilor de agrement, iar în anumite sectoare aceste restricţii au fost instituite încă de la începutul lunii noiembrie trecut. Programate în acest stadiu până în 14 februarie, aceste măsuri urmează să fie prelungite în principiu până pe 14 martie, conform documentului.

Restricţiile au permis scăderea semnificativă a curbei contaminărilor în ultimele săptămâni, dar au provocat de asemenea oboseala populaţiei şi nervozitatea mediilor de afaceri.

 

Saloanele de coafură şi-ar putea relua activitateaÎn paralel, regiunile pot decide independent redeschiderea mai devreme a şcolilor şi a creşelor, un sector prioritar în privinţa relaxării carantinei.

Saloanele de coafură şi-ar putea relua activitatea începând de la 1 martie, cu respectarea regulilor de igienă.

Documentul lasă deschisă uşa pentru următoarele etape de ieşire din carantină, evocând posibilitatea redeschiderii magazinelor, muzeelor şi a altor servicii în cazul unui nivel de incidenţă de 35 de contaminări la 100.000 de locuitori pe durata a şapte zile consecutiv.

 

Merkel: „Nu avem nimic de câştigat dintr-o ieşire prematură acum din carantina parţială”Proiectul va constitui unul dintre principalele puncte de dezbatere în cadrul reuniunii programate să înceapă la ora locală 14:00 (13:00 GMT).

„Nu avem nimic de câştigat dintr-o ieşire prematură acum din carantina parţială”, a declarat marţi Angela Merkel la o întâlnire cu deputaţi conservatori, potrivit unor surse apropiate partidului său.

În timp ce primul val de COVID-19 în primăvara anului 2020 a relansat-o politic pe Angela Merkel, datorită unui impact mai redus în Germania decât în ţările vecine, noul val din această iarnă afectează în plină forţă ţara şi acutizează criticile faţă de modul în care guvernul a gestionat epidemia, cu câteva luni înainte de alegerile legislative.

Germania a înregistrat miercuri aproximativ 8.000 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, ridicând totalul de contagieri la 2,3 milioane de cazuri. Bilanţul deceselor este de aproape 70.000.

 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy