Guvernul de la Chișinău a PICAT. Moțiunea de cenzură a fost ADOPTATĂ

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Guvernul de la Chişinău, condus de Maia Sandu, a căzut la moţiunea de cenzură, care a fost adoptată cu 63 de voturi.

Guvernul de la Chișinău, condus de Maia Sandu, a picat în urma unei moțiuni de cenzură, care a fost inițiată de Partidul Socialist (PSRM), ce făcea parte din coaliția de guvernare, informează site-ul postului Unimedia, citat de Mediafax.

Deputații PSRM și Partidul Democrat (PD) au votat pentru susținerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Maia Sandu. Astfel, actualul Executiv a fost demis cu votul a 63 de deputați.

„În iunie pe întuneric, cu frică, unii au decis în ultima clipă să meargă împotriva lui Plahotniuc, iar astăzi, pe lumină, mergeți împotriva unui Guvern al poporului. Refuzăm să fim părtași într-un joc, în care partenerii de coaliție încearcă să captureze statul. Aveți de luat o decizie, pentru care veți răspunde în fața propriilor alegători", a declarat Maia Sandu, premierul dermis al Republicii Moldova.

"Noi știam ce facem și am mers în această guvernare ca să scăpăm de ciumă. Noi știma unde mergem, dar am creat o majoritate parlamentară să salvăm oamenii de sărăcie și tiranie, iar voi vreți să vă salvați averile. Cei speriați sunt mai mulți, caută să facă înțelegeri pe la spate și vor să scape de noi, când au văzut că noi nu ne vindem, am adus bani în țară, am deschis ușile către UE și am decis să facem viața oamenilor mai bună. Unde s-a mai văzut democrați, care să voteze împotriva democrației și socialiști care să voteze împotriva ajutorului social", a completat Sandu, co-lider al Blocului ACUM (pro-european).

Moțiunea fost votată de PSRM și PDM, partidul fondat de Vlad Plahotniuc, după ce Guvernul și-a asumat răspunderea pentru modificarea Legii procuraturii, prin care premierul Maia Sandu ar fi obținut dreptul să propună candidații la funcția de procuror general.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel