Guvernul alocă 23 de milioane de euro din fondul de rezervă pentru primării

Narcis Popa |
Data publicării:

 Guvernul a emis, luni, o hotărâre pentru alocarea a 112,6 milioane de lei, din Fondul de rezervă, destinați cheltuielilor urgente necesare funcționării primăriilor din 284 de localități. Decizia include solicitări de alocare care nu au fost cuprinse în hotărârea dată în ședința de pe 20 decembrie.

Potrivit unui comunicat emis de Executiv, "Guvernul României a aprobat alocarea sumei de 112,697 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, pentru asigurarea cheltuielilor urgente necesare funcţionării primăriilor din 284 localități".

Premierul Ludovic Orban a precizat că Hotărea de Guvern include solicitările de alocare care nu au fost cuprinse în ședința Executivului din 20 decembrie.

"Deci, împreună cu domnul ministru Vela, vă rog să faceți o evaluare a solicitărilor, să le confirmați la prefecturi, astfel încât să putem să avem anexa cu alocările gata până la finalul zilei, în cursul zilei de astăzi este obligatoriu să adoptăm această hotărâre de guvern, pentru că utilizarea banilor este condiționată de convocarea de consilii locale de rectificare a bugetului și ulterior de la posibilitatea efectivă de a face plățile în baza bugetului rectificat", a precizat premierul Ludovic Orban, luni, în debutul ședinței de Guvern.

Guvernul României a aprobat, în şedinţa din 20 decembrie, alocarea sumei de 477,36 de milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, pentru asigurarea cheltuielilor urgente necesare funcţionării primăriilor din 1.689 de localități.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel