Grupare periculoasă de hoți români, anihilată: 1.2 milioane de euro pagube și aproape 200 de furturi în Elveția și Austria

Nicoleta Nicolau / 18 noi 2022, 14:31

De aproximativ un an, numărul tot mai mare de spargeri în companiile de prelucrare a metalelor din Vorarlberg, Tirol din Austria și chiar și Elveția, a îngrijorat autoritățile. Infractorii căutau în principal cupru. Acum, banda de români a fost prinsă.

Comerciantul de fier vechi a cumpărat bunurile furate de la bandă. Deși acesta neagă că ar fi vândut cantități mai mari pentru profit, dovezile vorbesc altfel. Printre altele, ofițerii au găsit două Porsche-uri în incinta companiei.

Începând cu luna octombrie 2021, s-a înregistrat o creștere a numărului de spargeri în companiile de prelucrare a metalelor. În unele cazuri, au fost furate cantități mari de cupru și fier vechi. În cursul investigațiilor, au apărut legături concrete cu spargeri similare din cantoanele elvețiene St. Gallen, Thurgau și Zurich. În cele din urmă, poliția a presupus că este vorba de o bandă care acționează la nivel transfrontalier. În Elveția, au fost furate și camionete pentru transportul fierului vechi. Mașinile au fost găsite în Vorarlberg. Între timp, acestea au fost returnate proprietarilor lor. 

Grupare periculoasă de hoți români, anihilată

 

În cursul investigației, a apărut o suspiciune concretă împotriva unei grupări românești care comisese furturi de cupru și de fier vechi, precum și alte furturi din societăți și întreprinderi. Membrii bandei, cu vârste cuprinse între 30 și 51 de ani, au fost în cele din urmă arestați și duși la închisoarea Feldkirch. Doar un singur autor este încă în libertate și este căutat în prezent.

Infractorii au comis în total 175 de spargeri în Vorarlberg, Tirol și Elveția și au provocat un prejudiciu total de peste 1,2 milioane de euro, care se compune din valoarea bunurilor furate în valoare de aproximativ 818.000 de euro și daune materiale de aproximativ 423.000 de euro. În Vorarlberg și Tirol, aceștia au comis în total 37 de spargeri și au furat bunuri în valoare totală de aproximativ 305.000 de euro și au provocat pagube materiale de aproximativ 115.000 de euro.

1.2 milioane de euro pagube și aproape 200 de furturi în Elveția și Austria

 

De asemenea, a fost identificată persoana care a luat bunurile furate. Este un comerciant austriac de fier vechi din Götzis. El este acuzat că a cumpărat de la această bandă cupru și fier vechi în valoare de 220.000 de euro. El recunoaște că a cumpărat cantități mari de cupru și fier vechi de la cetățenii români și că le-a revândut cu profit, dar neagă cantitățile mari. Acest lucru este contrazis de constatările făcute de ofițeri la sediul societății sale și la adresa sa privată.

Printre altele, au fost confiscate 69.000 de euro în numerar, un Porsche Panamera și un Porsche Carrera 911. În plus, au fost confiscate documente false și documente bancare, care ar fi trebuit să dovedească o lichiditate ridicată a cumpărătorului. În acest fel, a reușit să obțină împrumuturi în valoare totală de aproximativ 625.000 de euro de la diverse persoane fizice. Acuzatul a folosit documentele falsificate pentru a obține amânări ale rambursărilor solicitate. El a adus o parte din banii furați în compania sa, iar cealaltă parte a folosit-o în mod privat. El a fost acuzat de suspiciune de primire de bunuri furate și de fraudă în formă agravată și a fost dus, de asemenea, la închisoarea Feldkirch.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google NewsGet it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0