Greta Thunberg s-a autoizolat după călătoria în Europa Centrală: „Este foarte probabil să fi avut coronavirusul“

Greta Thunberg, tânăra militantă ecologistă din Suedia a scris pe pagina sa de Instagram că a stat în autoizolare două săptămâni, după ce a manifestat simptome asemănătoare infecției cu noul coronavirus la întoarcerea din Europa Centrală.

„În ultimele două săptămâni am stat în casă. Când m-am întors din călătoria în Europa Centrală, m-am izolat cu chirie, într-un apartament, departe de mama și sora mea, deoarece numărul de cazuri de COVID-19 (de exemplu, în Germania) a fost similar cu Italia la început.

Acum aproximativ zece zile am început să simt câteva simptome, exact în același timp cu tatăl meu - care a călătorit cu mine de la Bruxelles. Mă simțeam obosită, aveam fiori și mă durea foarte tare gâtul. Tata a avut aceleași simptome, dar mult mai intens și cu febră. În Suedia nu vă puteți testa de COVID-19 decât dacă aveți nevoie de tratament medical emergent. Astfel, toată lumea care se simte rău rămâne acasă și se izolează. Prin urmare, nu am fost testată pentru COVID-19, dar este foarte probabil să îl fi avut, având în vedere simptomele și circumstanțele combinate.

Acum m-am recuperat practic, dar ultima mea răceală a fost mult mai rea decât asta! Dacă n-am fi știut despre acest virus, nu aș fi bănuit nimic. Atunci m-aș fi gândit doar că mă simt neobișnuit de obosită, cu un pic de tuse. Și asta este ceea ce o face pe această boală mult mai periculoasă. Mulți (în special tinerii) pot să nu observe deloc simptome sau simptome foarte ușoare. Atunci nu știu că au virusul și îl pot transmite persoanelor din grupurile de risc.

Noi, care nu aparținem unui grup de risc, avem o responsabilitate enormă, acțiunile noastre pot fi diferența dintre viață și moarte pentru mulți alții. Vă rog să rețineți acest lucru, urmați sfaturile experților și ale autorităților locale și stați acasă pentru a încetini răspândirea virusului. Și amintiți-vă să aveți întotdeauna grijă unul de celălalt și să îi ajutați pe cei care au nevoie", a scris Greta, pe Instagram.

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy