Gîrbovan REACȚIONEAZĂ DUR după ce Bănilă și-a dat DEMISIA: „Iohannis s-a comportat ca un șef al procurorilor!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Judecătoarea Dana Gîrbovan a comentat, în această seară, la Antena 3, gestul procurorului șef DIICOT Felix Bănilă de a-și da demisia la cererea președintelui Klaus Iohannis.

„Pe scurt, președintele s-a comportat ca un șef al procurorilor, iar procurorul șef DIICOT s-a comportat ca un subordonat al acestuia în condițiile care și-a dat demisia la scurt timp după ce i-a cerut președintele. Este foarte grav! 

DIICOT este singura structură la vârf de parchet care avea un procuror șef numit. Toți ceilalți procurori șefi sunt numiți prin delegație ceea ce înseamnă instabilitate. Pe termen lung, acest lucru înseamnă un precedent extrem de periculos. Președintele i-a cerut demisia făcând referire la un caz concret ceea ce va conduce la posibilitatea ca orice președinte să acționeze din motive pur politice să acționeze în acest mod. 

Toate comisiile internaționale fac referire la stabilitatea a procurorilor șefi, chiar președintele Iohannis spunea că va face tot ce îi stă în putință să apere independența procurorilor”, a spus Gîrbovan, la Antena 3.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel