Gigi Becali, la ÎCCJ: „Dacă ei desființează secția specială, nu mai e de stat în țara asta”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Gigi Becali a ajuns la disperare: Mă enervez și Intru în politică! Sursa foto: captură Antena 3
Gigi Becali a ajuns la disperare: Mă enervez și Intru în politică! Sursa foto: captură Antena 3

Gigi Becali a declarat, la sediul instanței supreme, că vrea să ceară magistraților reabilitarea după executarea pedepsei, deoarece acesta încă are interdicțiile de a vota și de a fi ales într-o funcție publică. Becali nu vrea să candideze, însă vrea reabilitarea ca „o mică îndreptare”.

„Vin la Înalta Curte fără belele, vin cu pace, pentru albire. Înseamnă mare lucru (reabilitarea, n.r). Adică e o mică indreptare. (Are, n.r.) Interdicțiile de a alege și a fi ales. Și atât, de fapt. Funcție de demnitatea publkică nu mă interesează. Să aleg - să zicem așa și-așa. Nu e mare lucru (să candidez)", a declarat Gigi Becali la sediul Înaltei Curți.

Întrebat de ce solicită acum reabilitarea și nu a așteptat să se împlinească termenul de drept, Becali a spus: „Păi trebuie, dacă nu ceri nu iei niciodată. Trebuie să aștepți 5 ani pentru reabilitarea de drept. Dacă aștept, doamne ferește mai face un dosar, zice că ești recidivist. Eu am făcut pușcărie degeaba și de aia am și venit să cer reabilitarea".

 

Becali: „Mie Dumbravă mi-a dat pușcăria, cu Livia Stanciu”

 

Finanțatorul celor de la FCSB a mai precizat că Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție nu trebuie desființată, deoarece doar prin această structură procurorilor „li s-a tăiat macaroana".

„Dacă se desființează Secția și dacă după aia iar face DNA, pentru că erau stăpânii țării - ei făceau, ei desfăceau, ei comandau la judecatorii țării, venea Dumbravă. Mie Dumbravă mi-a dat pușcăria, cu Livia Stanciu. Atunci, nu mai e de stat. Dacă ei desființează secția specială, nu mai e de stat în țara asta", mai spune Becali.

Acesta solicită reabilitarea pentru a i se șterge pedepsele accesorii dispuse de instanța care l-a condamnat. Pedepsele accesorii (interzicerea dreptului de a fi ales într-o funcție publică și de a vota) sunt impuse câțiva ani după eliberare.

Gigi Becali a fost eliberat din penitenciar, în 2015, după ce a executat o treime din pedeapsa de 3 ani și 6 luni în dosarul schimbului de terenuri cu MApN și a primit, ulterior, un spor de câteva luni în dosarul Valiza și în cel al sechestrării celor care i-au furat mașina.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel