Ghinion teribil pentru o familie de români care muncește în străinătate: casa ridicată cu greu a ars de două ori într-un an

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Casa a fost distrusă de flăcări a doua oară
Casa a fost distrusă de flăcări a doua oară

O familie din județul Bistrița-Năsăud, care muncește în străinătate pentru a-și construi o casă în România, trăiește un adevărat coșmar după ce locuința lor a fost distrusă de un incendiu pentru a doua oară în decurs de un an.

Incendiul a avut loc în localitatea Domnești din județul Bistrița-Năsăud, unde fumul dens a atras imediat atenția localnicilor, care au sunat de urgență la 112.

Până la sosirea pompierilor, flăcările se extinseseră deja pe întreaga suprafață a acoperișului. Vecinii, îngrijorați că focul ar putea ajunge la casele lor, au intervenit rapid pentru a ajuta.

"Când am ieșit afară, ginerele meu a observat un fum gros. La nivelul tavanului era un fum negru intens, iar flăcările erau pe partea dreaptă. Am întrebat dacă sunt butelii în casă sau oameni și am evacuat pe toată lumea", a povestit o vecină pentru Știrile Pro TV. 

Din nefericire, aceasta nu este prima dată când familia trece printr-un astfel de dezastru, după cum spun vecinii, deoarece casa lor a fost cuprinsă de flăcări și anul trecut.

„Soțul meu și alți vecini aduceau apă de la fântână și încercau să stingă focul. Casa a ars și anul trecut și acum din nou,” a mai spus vecina.

Un alt localnic a completat: „Au început să cadă fire și am făcut tot posibilul să ajutăm cu gălețile pe care le aveam. Probabil un scurtcircuit a fost cauza.”

Intervenția rapidă a pompierilor de la ISU Bistrița-Năsăud a prevenit un dezastru și mai mare. Paul Seserman, reprezentant al ISU, a declarat:

„La sosirea noastră, incendiul cuprinsese deja acoperișul și parterul casei, cu pericol de extindere la locuințele vecine. Am reușit să stingem focul fără a fi victime.”

Horia Petruț, primarul comunei Mărișel, a menționat: „Presupunem că este vorba despre un scurtcircuit.”

Chiar dacă pagubele sunt considerabile, cauza exactă a incendiului va fi stabilită de anchetatori.

Familia speră că va reuși să-și reconstruiască locuința și să-și continue visul început cu greu, prin munca lor în străinătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel