Ghimbir pentru renunțarea la fumat: sfaturi și remedii utile

Elena Didila |
Data publicării:
Fotografie creată de Angele J, de la Pexels
Fotografie creată de Angele J, de la Pexels

Utilizarea ghimbirului este esențială dacă vrei să te lași de fumat. Să aflăm proprietățile sale și cum să-l conumăm.

Folosirea ghimbirului pentru a renunța la fumat nu este nimic nou în vremurile noastre. 

 

Ghimbir pentru a renunța la fumat

 

Ghimbirul este cunoscut mai ales pentru capacitatea sa de a pune capăt senzației de greață  care, de multe ori și de bunăvoie, pot apărea, și din diverse motive. Deoarece greața este unul dintre simptomele pe care le provoacă sevrajul de nicotină și fumatul, consumul de ghimbir poate ajuta la depășirea acestei perioade dificile, astfel încât fumătorul să nu aprindă țigara și să se poată, de fapt, să se lase de fumat.

Ghimbirul, folosit în acest scop, este disponibil comercial sub formă de capsule, în plicuri și sub formă de spray. Nu toate soluțiile de pe piață sunt eficiente, potrivit unui articol publicat de zumi.md.

– De fiecare dată când îţi vine o poftă de fumat, pune în gură o bucată de ghimbir şi mestecă bine. Gustul acestuia te va face rapid să uiţi de dorinţa de a fuma. Este un remediu mult mai bun decât gumele de mestecat.

– Un remediu împotriva tusei. Consumând un ceai din ghimbir sau mâncând o bucată de ghimbir cu o linguriţă de miere, nu numai că o să te simţi mult mai bine, dar şi vei scăpa de mirosul urât din gură. Ghimbirul încetineşte procesul de îmbătrânire, îmbunătăţeşte starea pielii şi elimină toxinele din organism.

– În perioada când ai început să te laşi de fumat, trebuie să consumi cât mai multe ceaiuri din ghimbir. Acestea se prepară foarte uşor. Vei avea nevoie doar de rădăcina mărunţită a unui ghimbir şi sucul unei lămâi. Adaugi peste aceste ingrediente, apă fiartă. Pentru un gust mai bun, poţi adăuga şi un pic de miere

 

Ghimbir: proprietăți, beneficii, cum să-l folosești

 

Proprietățile terapeutice ale ghimbirului îl fac un remediu valoros în multe cazuri. De fapt, ghimbirul, acționează ca un antiinflamator și antioxidant, inhibând activitatea radicalilor liberi și astfel contracarând dezvoltarea bolilor cronice legate de îmbătrânirea celulară.

Reduce balonarea abdominală după masă, favorizând golirea gastrică. Acționează ca un gastroprotector, stimulând producția de mucină, o glicoproteină care protejează mucoasa gastrică de acidul clorhidric prezent în sucurile gastrice.

Ameliorează simptomele refluxului gastroesofagian acționând ca un inhibitor al pompei de protoni și reducând astfel producția de sucuri gastrice. S-ar părea că promovează pierderea în greutate prin reducerea inflamației și îmbunătățirea eficienței metabolice.

Datorită activității sale inflamatorii, este capabil să amelioreze simptomele osteoartritei .Reduce nivelul de zahăr din sânge și unii factori de risc cardiovascular . 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel