Germanii, şi mai pesimişti ca anul trecut în ce priveşte întoarcerea la "normalitate"

Alexandru Ichim |
Data publicării:
Fotografie creată de Edward Jenner, de la Pexels
Fotografie creată de Edward Jenner, de la Pexels

Germanii se arată pesimiști cu privire la evoluția pandemiei de coronavirus. 

Germanii nu se arată prea optimişti în pragul noului an, doar puţin peste 15% declarându-se încrezători că pandemia de coronavirus se va încheia complet sau în cea mai mare parte în cursul lui 2022, indică rezultatele unui sondaj realizat de YouGov citat joi de dpa, scrie Agerpres. 

Aproximativ 79% dintre participanţii la sondajul realizat între 21 şi 23 decembrie consideră că noul coronavirus va continua să le afecteze traiul, cel puţin în parte, în anul care vine, iar 34% se aşteaptă ca acest impact să fie considerabil.

Stare de spirit mai sumbră față de anul trecut



Starea de spirit a opiniei publice pare aşadar şi mai sumbră decât acum un an, când un sondaj similar al YouGov a arătat că 26% dintre germani văd o luminiţă la capătul tunelului. Atunci, Germania era în lockdown, dar lansarea campaniilor de vaccinare era considerată, în acea perioadă, temei de speranţă.

La administrarea primelor injecţii anti-coronavirus în Germania, în decembrie 2020, ministrul de atunci al sănătăţii a afirmat: "Toamna şi iarna... anului viitor nu vor mai fi dominate de această pandemie", subliniază dpa.

Număr mult mai ridicat de cazuri zilnice de infectare



În schimb, în momentul de faţă Germania înregistrează un număr mult mai ridicat de cazuri zilnice de infectare, iar restricţiile se menţin, atât pentru vaccinaţi cât şi pentru nevaccinaţi.

În plus, amploarea actualei crize este greu de stabilit, ca urmare a unei diminuări a testării şi raportării în perioada Crăciunului şi Anului nou, după cum au explicat oficialii din sănătate în ultimele zile. Joi, reputatul institut de boli infecţioase Robert Koch a anunţat 42.770 de cazuri noi confirmate şi 383 de decese. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel