Germania vrea să TAIE AJUTOARELE pentru IMIGRANȚI. Ce au decis landurile

Narcis Popa |
Data publicării:

Landurile din Germania au votat în unanimitate joi împotriva reducerii drastice a ajutorului federal pentru procesarea cererilor de azil şi integrarea refugiaţilor în comunităţi germane, relatează agenţia DPA.

În cadrul unei reuniuni la Berlin a liderilor celor 16 landuri, ei au cerut de asemenea o strategie clară din partea guvernului federal pentru integrarea refugiaţilor în următorii ani, cu un sprijin financiar solid pentru realizarea acestui proces.

Numeroase programe federale de urgenţă pentru landuri, destinate gestionării unui aflux de peste un milion de solicitanţi de azil în timpul crizei globale a refugiaţilor din 2015 şi 2016, vor expira la sfârşitul acestui an.

Ministrul german de finanţe Olaf Scholz a propus reduceri bugetare cu circa trei sferturi, începând din 2020, în concordanţă cu scăderea numărului de noi solicitanţi de azil care au sosit în ultimii ani.

Primarul oraşului Hamburg, Peter Tschentscher, a afirmat că landurile vor încerca să găsească o soluţie de compromis cu Scholz. Dacă acest demers va eşua, atunci ei vor cere o întâlnire cu cancelarul Angela Merkel.

Dacă în 2016 au cerut azil în Germania 746.000 de persoane, în 2018 au fost înregistrate doar 186.000 de cereri. Însă landurile au argumentat că o reducere drastică a ajutorului federal va pune în pericol bugetele landurilor şi va determina o sistare a programelor ce au drept scop integrarea refugiaţilor existenţi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel