Germania. Un român a scăpat de închisoare, după ce prietenul cu care era s-a oferit să-i plătească amenda

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un român a scăpat de arest în Germania, după ce prietenul cu care era s-a oferit să-i plătească amenda.

Polițiștii germania au depistat, în cadrul controalelor de frontieră efectuate în Aeroportul din Dresda, luni, 7 noiembrie, un cetățean român căutat cu mandat de arestare pentru neplata unei amenzi.

Bărbatul în vârstă de 39 de ani, pasager al unui zbor de la Londra la Dresda, era căutat de Parchetul din Dresda după ce a fost condamnat într-un caz de furt deosebit de grav.

Cetățeanul român nu se aștepta să fie atent verificat de polițiștii de frontieră, și poate nici nu știa că fusese condamnat la plata unei amenzi uriașe, astfel că venise în Germania fără a avea în portofel suma necesară achitării sancțiunii. Din fericire pentru el, prietenul cu care era s-a oferit să-i plătească pe loc amenda de 3.205,48 euro și, astfel, românul a putut să-și continue călătoria, potrivit unui comunicat al poliției din Dresda.

Vezi și:

Român, împușcat de un polițist, în Germania: „S-a deschis o anchetă. Se investighează dacă a tras cu arma prea devreme”

 

Un hoț român a fost grav rănit, joi, de împușcături ale poliției, în districtul Borbeck din Germania. Primele rezultate ale anchetei arată că spărgătorul ar fi atacat ofițerul cu un topor.

La o zi după ce un ofițer de poliție a tras cu pistolul său de serviciu, cazul este acum mai clar. Un cuplu din cartierul Borbeck din Essen a alertat poliția joi după-amiază după ce au auzit zgomote suspecte în casă. Un ofițer de 37 de ani a fost primul polițist de la locul faptei, aparent era mai rapid pe motocicleta sa decât colegii din mașina de patrulare.

În fața unei case de pe strada Kuhlmannsfeld, polițistul a întâlnit un bărbat de 31 de ani, cetățean român, după cum s-a dovedit ulterior. Se pare că românul a încercat să intre în casă. Suspectul spărgător ținea un topor în mână și a alergat cu el spre ofițer. Ofițerul a tras apoi mai multe focuri din arma sa de serviciu. Tânărul de 31 de ani a fost lovit de mai multe ori, dar nu este în pericol de moarte.

Din motive de neutralitate, o comisie de crimă a poliției din Bochum, sub îndrumarea parchetului din Essen, investighează acum cazul. De asemenea, se investighează faptul dacă polițistul ar fi tras cu arma prea devreme.

Românul care a fost împușcat a fost transportat la spital cu răni grave. Cu toate acestea, nu exista niciun pericol pentru viața lui. Există un mandat de arestare împotriva tânărului de 31 de ani pentru tâlhărie, care în prezent a fost suspendat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel