Germania. Șoferi de TIR amendați după ce poliția a folosit o dronă pentru a verifica distanța dintre camioane

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Germnaia. Șoferi de TIR amendați după ce poliția a folosit o dronă pentru a verifica distanța dintre camioane / Foto: Captură video youtube
Germnaia. Șoferi de TIR amendați după ce poliția a folosit o dronă pentru a verifica distanța dintre camioane / Foto: Captură video youtube

Poliția din regiunea Brandenburg din Germania a dezvăluit modul în care o dronă este folosită pentru a monitoriza dacă șoferii de camioane respectă interdicțiile de depășire și mențin o distanță de cel puțin 50 de metri față de vehiculul din față.

Împreună cu o echipă de implementare a dronelor, ofițerii de la poliția rutieră din Brandenburg au efectuat marți, între orele 9.00 și 13.30, verificări ale distanței dintre camioane pe A24, transmite Trans.Info.

Drona a fost folosită pentru a monitoriza respectarea regulii privind distanța minimă de 50 de metri, precum și a interdicției de depășire a camioanelor pe A24.

 

31 de șoferi de tir au încălcat regulile de circulație

 

În cele 4 ore și 30 de minute cât a funcționat drona, 23 de șoferi de camioane au fost găsiți vinovați de încălcarea regulii privind distanța minimă. În plus, alți 8 au încălcat interdicția de depășire. Într-un caz, s-a constatat că un șofer de camion din Serbia se afla la o distanță de 12 metri de camionul din față.

Ofițerii au putut astfel să identifice vinovații și să aplice amenzi. Potrivit comunicatului de presă al poliției din Brandenburg, nerespectarea legii privind distanța minimă se pedepsește cu o amendă de 80 de euro.

 

 

 

Utilizarea dronelor de către poliție a devenit o metodă din ce în ce mai folosită pentru a monitoriza șoferii de camioane

 

Utilizarea dronelor de către poliție pentru a monitoriza șoferii de camioane nu este un fenomen unic în Germania. După cum s-a relatat anul trecut, poliția din Polonia a folosit o dronă pentru a surprinde șoferii de camioane care fac depășiri ilegale.

Pentru a ilustra modul în care poate fi utilizată drona, poliția rutieră din Bydgoszcz a publicat o înregistrare video în care se vede cum un șofer de camion de mare tonaj efectuează o depășire ilegală a unui alt camion chiar înainte de o trecere de pietoni. Incidentul a avut loc pe drumul DK 10, care leagă Varșovia de Szczecin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel