Germania. Șofer român arestat pentru 27 de migranți găsiți în semiremorcă: Trimiși de urgență cu un zbor înapoi în România

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Poliția Federală din Passau și Poliția Bavareză au descoperit 27 de persoane ascunse între paleții de marfă din semiremorca unui șofer român, în timpul unui control de rutină al unui camion care venea din România. Șoferul de 26 de ani, arestat. Migranții, trimiși în România cu un zbor special.

Poliția germană anunță într-un comunicat oficial că șoferul român a fost arestat sub acuzația de contrabandă ilegală multiplă cu străini în condiții care pun viața în pericol și dus la închisoarea din Regensburg.

O patrulă din cadrul Poliției de Stat Bavareze a supus camionul unui control de trafic, marți, în jurul orei 7.50, în Windorf, când ofițerii au descoperit grupul de 27 de persoane. E vorba de 17 bărbați și patru femei din Siria, trei bărbați irakieni, o femeie irakiană, o femeie din Kuweit și o femeie din Eritreea. Erau și doi copii mici împreună cu părinții lor, printre călători.

Pe parcursul întregii călătorii, grupul de oameni a stat complet nesigur între paleții cu marfă din semiremorca camionului. Niciunul dintre călători nu a putut prezenta documentele de identificare necesare pentru intrare în Germania, în timpul verificării poliției.

Șofer român arestat pentru 27 de migranți găsiți în semiremorcă

 

Șoferul de camion, un român în vârstă de 26 de ani, a declarat, la primul interogatoriu, că nu știe nimic de cei 27 de oameni din camionul lui. Potrivit migranților, acești au urcat în vehicul în România și au plătit până la 5.000 de euro de persoană pentru transport.

În timpul controlului din Windorf, ofițerii au observat un Opel Zafira cu un număr de înmatriculare străin în apropierea camionului. Când au sosit mai multe patrule de poliție, Opel-ul a părăsit locația cîn trombă. La scurt timp, mașina a fost oprită de o patrulă de la poliția de frontieră bavareză, în parcarea Eichet. Pasagerii, doi sirieni cu permis de ședere în Germania, au spus că vor să ridice un bărbat din grupul de oameni din camion. Cei doi sirieni, de 27 și 32 de ani, sunt suspectați acum că au favorizat migrația ilegală și că lor trebuia să le predea șoferul român oamenii din camion.

Cele 27 de persoane s-au ales cu o plângere penală pentru intrare neautorizată în Germania. Trei bărbați din grup aveau interdicție de intrare în țară și, după cum scrie sursa citată, vor fi trimiși înapoi în România cu un zbor special, în următoarele zile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel