Germania, amenințată că va fi paralizată: Se anunță o mare grevă la nivelul transporturilor

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Germania se pregăteşte pentru greva de luni din transporturi, care ar putea perturba serios această ramură, dar şi întreaga ţară. Sindicatele speră astfel să obţină un avantaj la viitoarele negocieri salariale. 

Angajaţii din transporturile germane doresc măriri care să reflecte inflaţia ridicată, în timp ce autorităţile au, deocamdată, o ofertă mult mai mică. Va fi o mişcare de protest rar întâlnită în interiorul Germaniei, prima economie a zonei euro.

Dirk Engelhard, preşedintele Asociaţiei Transportatorilor, spune că greva de luni va perturba activitatea şoferilor de camioane. El i-a sugerat ministrului federal al transporturilor, Volker Wissing, să ridice interdicţia de circulaţie pentru camioane în această duminică.

Astfel pot fi atenuate în mare parte haosul şi pagubele economice pe care vor să le provoace sindicaliştii, a afirmat Engelhard, pentru ziarul Bild. Sindicatul Verdi şi sindicatul feroviar au anunţat pentru luni o grevă de avertisment la nivel naţional în sectorul transporturilor.

Germania, amenințată că va fi paralizată: Se anunță o mare grevă la nivelul transporturilor

 

Greva, cea mai amplă din ultimii 30 de ani în Germania, va paraliza transportul feroviar, aproape toate aeroporturile, căile navigabile şi porturile germane, dar şi serviciile de autostradă. În acest fel, sindicatele îşi intensifică presiunea exercitată asupra guvernului federal şi a autorităţilor locale.

Înainte de cea de-a treia rundă de negocieri, Verdi şi Asociaţia Funcţionarilor Publici solicită majorarea salariilor cu 10,5%, dar cel puţin 500 euro pentru angajaţii din sectorul public. În cadrul celei de-a doua rundă de negocieri, la finele lunii februarie, angajatorii au propus o creştere salarială totală de cinci procente, în două etape şi plăţi unice în valoare totală de 2.500 euro. Oferta a fost respinsă de sindicate, potrivit Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel