Germania: Oamenii au ieșit în stradă: Se strigă "Afară cu imigranții"

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Mii de oameni au ieșit la această oră în Germania, la Chemnitz care solicită plecarea imigranților din țară. 

Protestul are loc după ce duminică noaptea un cetățean german a fost ucis și alți doi grav răniți. Oamenii strigă "Noi suntem poporul, imigranții afară! 
Noi suntem nemti, voi ce sunteti? Afara cu voi"

Iată imagini live:

 

Protestul a fost anunțat încă de astăzi. Mişcarea Pegida, anti-imigranţi şi anti-islam, precum şi partidul Alternativa pentru Germania (AfD)a chemat la adunare la începutul serii în apropierea locului altercaţiei, în care au fost implicate în jur de zece persoane în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Vorbind la televiziunea locală MDR, primarul oraşului Chemnitz, Barbara Ludwig, şi-a exprimat indignarea: 'Este grav că oamenii se pot aduna astfel (...) şi alerga prin oraş ameninţându-i pe alţii', a declarat ea. 'Cei care s-au adunat fără autorizaţie doreau să provoace haos şi să semene frica în rândul populaţiei', a adăugat primarul din Chemnitz.

Condiţiile în care s-a petrecut incidentul rămân încă neclare. Poliţia a precizat doar că victima era cetăţean german şi că în altercaţie au fost implicate persoane de 'diferite naţionalităţi'.

Alte două persoane au fost rănite, iar doi tineri au fost reţinuţi fără a se fi stabilit deocamdată dacă au fost implicaţi sau nu, potrivit poliţiei.

Incidentul survine într-un context politic tensionat în Germania în jurul problemei străinilor. Şefa guvernului, Angela Merkel, este acuzată în mod constant de criticii săi că ar fi contribuit la creşterea infracţionalităţii în ţară prin deschiderea porţilor pentru sute de mii de solicitanţi de azil în 2015 şi 2016.

Criticile provin mai ales din partea extremiştilor de dreapta, foarte bine implantaţi în fosta Germanie Democrată. La Chemnitz, AfD atrage tot atâţia votanţi ca şi partidul de centru-dreapta al dnei Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel