Germania. O îngrijitoare româncă a "vândut" familia bogată la care lucra hoților. Românii i-au legat, bătut și jefuit

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un român din Germania a fost condamnat la șase ani și jumătate de închisoare, după ce a intrat în casă peste un bărbat, l-a legat și l-a jefuit. 

Un român în vârstă de 31 de ani a fost condamnat, joi, la șase ani și jumătate de închisoare, fiind găsit vinovat pentru un jaf într-o locuință situată în Spittal an der Drau.

Atacul a fost comis în septembrie 2020 într-un sat din districtul Spittal an der Drau, iar tânărul a fost ajutat de o îngrijitoare româncă, deja condamnată la patru ani.

Potrivit mărturiilor depuse la Tribunalul Regional Klagenfurt, românul, împreună cu trei complici, care nu au fost nici până acum prinși, au atacat un bărbat în casă și i-au furat bunuri de valoare. 

Îngrijitoarea româncă a dat informații prețioase tâlharilor

 

Cei patru hoți l-au amenințat pe bărbat cu un cuțit, l-au legat, i-au pus un căluș în gură și l-au bătut. Ulterior, au întors toată casa cu susul în jos și au furat bani, bijuterii și o colecție valoroasă de monede în valoare de 25.000 de euro.

Ancheta a scos la iveală faptul că asistenta româncă care a îngrijit mama victimei a jucat un rol esențial. Ea l-a cunoscut pe inculpat prin intermediul Facebook și a contribuit la bunul mers al jafului. 

Femeia a oferit informații despre momentul în care locuitorii casei merg la culcare, ce uși sunt încuiate și ce obiecte de valoare pot fi găsite și unde în casă. Pentru a ascunde că e mână în mână cu hoții, românca a și fost ușor rănită în atac. 

Chemată în instanță, femeia a recunoscut ce a făcut și a precizat că a primit 1.000 de euro din pradă. Ea a fost condamnată la scurt timp după tâlhărie și deja condamnată la patru ani de închisoare, pe care o execută în prezent, relatează publicația Salzburger Nachrichter.

Românul și-a recunoscut fapta și și-a cerut scuze "de o mie de ori"

 

Românul de 31 de ani a recunoscut totul în instanță, după ce amprentele și alte urme de la locul crimei l-au incriminat direct. Totodată, procurorii au probat și contactul acestuia cu asistenta cu puțin timp înainte de comiterea crimei. 

În timpul procesului, tânărul de 31 de ani a plâns și și-a cerut scuze "de o mie de ori" victimei sale, care a depus mărturie în calitate de martor.

"Cu toate acestea, aceasta este o acțiune violentă în care victima a fost și ea rănită”, a spus procurorul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel